Who Am I ?

My Followers :

Saturday, 29 December 2012

Cuciiii ~

 
Salam . Harini aku and family check out dari opis ayah aku . Lolololol ~ Kami baru start bersih rumah kami harini . Meh sini aku nak tunjuk kat hampa keadaan rumah kami masa kami mula2 masok * tiba2 jadi org utaraqqqqq * ..
 
Basikal adik aku jadi EMAS ! Ahahaha ~~~
 

Bau dia toksah cakap laaa @_@
 
Mari kita renungkan bersama . Haha :D
 
Dan berita paling best ialah ................. Buku teks aku semuanya lencun ! Aduihhh , Aku ingat air naik takat buku lali je . Last2 , hambikkk kau , tahap peha . Aku dah buang jemur buku2 tuu . Kering dah pon takdi . Alhamdulillah lah cuaca harini panas . Boleh laa mak aku jemur baju and aku pulak jemur ikan kering buku . Haha . Walaupun buku aku tuu dah kering , tapi bau dia .............. Perghhh , bau telor ~ Mahu pengsan 2 bulan aku hidunya .
 
Kesimpulannya , aku mmg NAK tukar semua buku teks aku tahun depan . Dop sanggup wei nok study ngan buku bau gituu . Lemah iman . Ngeh2 .
 
Lastly , terima kasih byk2 pada SEMUA yg byk tolong kami kemas rumah takdi . Allah S.W.T je yg mampu membalas jasa mereka . TERIMAS KASIS =)
 
P/S : Perasaan ITU semakin membuak-buak . Ya Allah ....
 
 

Thursday, 27 December 2012

Alkisah Banjir 2012 .


Salam ... Sori sbb lama tak dpt nak update blog . Terlampau sibuk dgn dunia seorang pelajar yg bakal berperang taon depan . Aiceceh .. Hmm ... Seperti yg diketahui umum * skema gila * , banjir yg agak besar telah melanda Kemaman . Banyak tempat yg kena . Mai sini aku nak cite pengalaman banjir aku . Suka suki ~ :D

Masa malam sebelum banjir tuu , aku , kakak and ayah aku pergi latihan silat . Balik dlm kul 11 lebih gituu . Masa otw balik tuu , tgk air longkang deras gila and dah mcm nak naik . Mmg nampak laa tanda2 nak banjir tuu . Malam tuu , mak suruh tidur awal . Nak bangun awal esok takut2 banjir . Tapi aku adik-beradik ni degil jugak . Sanggup berjaga sampai kul 1 lebih nak tgk running man . Muahahahahha ..


Dlm nak dekat kul 2 tuu , baru laa semua masuk tidoq . Pastuu , dlm kul 4 tuu adik aku kejut aku . Aku pon bangun laa dgn malasnya . Zzzzzzzzzzzzzzzzz ! Masa bangun tuu , mmg dah kendengaran akan kekecohan di BBBM . Bunyi motor , basikal , kereta , kapal terbang .. Eh2 ! Masa tuu semua duk tgk + main air . Riuh gila . Aku ngan family pulak angkat laa perabot sikit2 . Nak selamatkan dari banjir laa katakan . 

Dlm kul 6.40 pagi tuu kitaorang semua dah keluar dari rumah sbb air dah nak masuk rumah . Kitaorang pon naik laa jip ayah aku pi cari makan kan Binjai . Lepas tuu check in kat opis ayah aku . Ngeh2 . Kitaorg menginap kat opis ayah aku je satu family . Sekolah dah penoh sangat ..

Emm .... Ada masa tuu kan , ayah aku pegi balik rumah sorang2 sbb nak tutup suis peti . Adik2 aku yg lain nak ikut tapi ayah aku tak kasik . Air makin naik masa tuu . Ayah aku pon pegi laa sorang2 . Kitaorg semua tunggu je kat SMKBM . Bila ayah aku balik je , terus kitaorg tanya camna rumah . Dan ............ Tgk je laa gambar kat bawah ni : :'(



Pokok pon nampak separuh je haa .

Dengdengdeng ~ Ayah aku yg snap . Keretanyaaaaaaa ~~~

Ayah aku ckp , kedalaman air dlm rumah aku paras pinggang ayah aku masa tuu . Perghh ... Kalau air naik lagi tuu tak tau laa . Habis ah buku teks aku . 

****************************************************************

Tutup cite sal banjir jap . Meh sini aku nak habaq . Aku dah dpt surat tawaran masuk asrama utk taon depan . Err , hepi ada , takut ada , sedih ada dan mcm2 lagi laa . Daftar asrama 31 aribulan . Brg2 asrama pon tak beli lagi . 

Ntah laa .. Aku rasa x ready lagi . Dlm keadaan camni . Aku harap sekolah bagi cuti seminggu . Ahaha . Nak laa jugak tg mak aku mop rumah .. Kihkih ~~

Ok laa . Setakat ni dulu . Aku update pon dekat ofis ayah aku ni . Keje aku kat sini cumalah date dgn laptop puas2 . Dop sedor2 lagi nak PMR :3


Saturday, 15 December 2012

BRAVOOO ~

 
Sibuk gile kott ! Hehe :D ~ Tak kesampaian lagi nak update post pjg2 . K salam ..

Friday, 23 November 2012

Holiday Job .

 
Hai dan selamat dtg ke blog paling bosan di dunia . Haha . Ada ke lagi org yg baca blog aku ? Dah laa tak berape nak comei , jrg diupdate pulak tuu . Aiyaaa , manyak sori maa . Aku nak update tapi ................. * Sila isi tempat kosong sendiri *
 
Emm , cuti ni aku ada part time keje sbg gardener dekat kebun mak aku . Eh2 , bukan2 . Dekat aku punya Zen Garden dlm game Plant VS Zombie . Muahaha ! Lebih drpd adik aku pulak bila aku main game tuu . Ahhh , dop malu >_<
 
Aku plg benci zombie ni dlm game tuu . Sekali dia keluar , dia bawak keluar sekali puak2 dia .  Cissss ~
 
Study ? Niat di hati tuu ada laa . Aku plan nak start study bulan 12 ni memandangkan kakak aku dah free masa tuu . Nak suruh dia perah otak aku ni habis-habisan . Especially subjek Math . Waaaaa , Math , why you not sehati sejiwa with me . Why ?????!! Ok , tak perlu dramatic sgt -.-''
 
Emm , k lah . Sekian ~ Assalamualaikum ^_^
 
P/S : Harituu pegi ceramah ust. Azhar Idrus . Aku tersentuh gila dgn ada satu ayat ustaz tuu . Seriously , aku rasa nak menangis masa tuu . Waaaa ~~ Skrg aku rasa semangat aku lagi tinggi + tak berhenti berharap drpdNya ..

Monday, 12 November 2012

Muka Buku ?

 
 
Hei2 . Harini aku tetiba rajin nak update post mengarut kat blog ni . Ngeh ngeh ~ Eh2 , aku dah kurang on9 fb sekarang ni . Bagi aku , fb dah boring gila2 sekarang ni . Tak berapa meriah . Haha :D ! Bagi aku laa ..
 
Kalau aku bukak fb pon sekadar nak bace status kawan2 aku . Kalau dulu rajin gila stalk fb insan2 yg terpilih . Haha . Sekarang ? Entah2 , insan2 terpilih tuu pulak yg stalk fb aku . Ceh , kononyee ~
 
Bukak noti pon sekadar bace sebelah mata je . Kalau org komen pon KADANG2 aku malas nk balas . Waaaa , dasar pemalas kau ! Haha ..
 
Profile fb aku pon dah macam rumah hantu . Def guna yg dah berkurun lamanya . Status pon dah berapa bulan aku tak update . Ahahaha . Kadang2 aku rasa mcm nk deactive je fb aku . Tapi ....... Hatiku berkata tidak :P
 
K lah . Aku dah tak tahu nak mengarut ape lagi . Sekian ~~~~~~~~~
 
P/S ::
 
Aku nak gila cincin atau rantai yg ada muka panda mcm kat atas ? Kenape ?
 
 
Hehe2 . Mu org pandai2 laa teka sape insan kat atas ni . AKU NAK CINCIN MCM DIA !! >_<
 
 

Again And Again - Yozoh

 
 
I keep thinking of you, I can’t help it
Suddenly, I think of you and I smile

The scent that entered my heart
It still clearly remains
Just like saying I love you or I miss you
It’s not that easy for me, for me

Love is caring for one another
Love is being together
Love is simply that
But you are not here now
Feelings are thinking of that person everyday
Feelings are drawing you out
Feelings will continue like this so what do I do now?

The scent that entered my heart
It still clearly remains
Just like saying I love you or I miss you
It’s not that easy for me, for me

Love is caring for one another
Love is being together
Love is simply that
But you are not here now
Feelings are thinking of that person everyday
Feelings are drawing you out
Feelings will continue like this so what do I do now?

Love is…
You are not here now

Love is caring for one another
Love is being together
Love is simply that
But you are not here now
Feelings are thinking of that person everyday
Feelings are drawing you out
Feelings will continue like this so what do I do now?

Love is caring for one another
Love is being together
Love is simply that
But you are not here now
Feelings are thinking of that person everyday
Feelings are drawing you out
Feelings will continue like this so what do I do now?
 
Beautiful lyrics ^_^ ! Hehe ..

:'D

 
 
Eh2 , sori lama tak update . Act , aku nak sgt update tapi takde cerita baru yg best nak diceritakan . Idea pon kering .  Muehehe ~ Banyak Sori maaa ~  

Tuesday, 6 November 2012

Hidup Utk Makan , Makan Utk Hidup ?

 
Haii ! Harini dgn rajin dan penuh bersemangatnya aku pergi sekolah sbb nak studygroup dgn kawan aku . Haiyakkk , aku tak sampai tahap tuu lagi . Hehe , tunggu tahun depan noh . Aku PMR victim tahun depan . Waaaa , aku takut ..!
 
Ok2 , takdi aku terpaksa pegi sekolah sbb ade penilaian etika makan . Sebut je pasal makan , aku on je . Ngeh ngeh ~ Budak2 kelas aku dah pakat dgn cikgu nak masak sendiri je . Rajin pelik je budak kelas aku , LOL ! Aku and the geng makan fish and chip drpd air tangan kami JE . Perlu ke ade je ? :3
 
Makanan ok je . Aku drpd tak suka ikan pun boleh jatuh cintan dgn ikan . Muehehe XD ~ Disebabkan makanan yg sedap gile , aku makan banyak gile , sampai perut aku penuh gile and aku jadii kenyang gile sampai tergile-gile . K , dop perlu nok gile sangat laa kan . :P
 
Oklah , sekian ~ Assalamualaikum ^_^
 
P/S : Psttt , aku layan Love Rain sekarang . Perghh , boleh kena diabetes aku tgk cite tuu . Sweet giloss ! Ahaksss ..
 

Saturday, 3 November 2012

Nightmare !

 
 
Hi sweet readers ~ Ngeh ngeh ~ Abis comei gambar utk muqadimmah . :) ! Erm , sape tengok cite Naraka 19 semalam ? Aku tgk sekejap je . Aku tgk sampai kul 11.30 je sbb takde org nak teman :'( .. Aku ni dah laa penakut kurang berani .
 
Ok , jadi aku pon masuk bilik kul 11.30 tuu . Semua org dah tidur kecuali aku . Aku dah biasa jadi org last yg tidur dlm rumah aku . Ngeh ngeh ~ Biasanya pukul 12 lebih aku tidur . So semalam kira waktu paling awal laa yg aku pernah tidur .
 
Bila dah terbiasa tidur lambat dan bangun lambat , aku jadi susah sikit nak tidur awal2 ni . Aku pejam laa mata kul 11.30 tuu . Tapi tak tidur2 jugak . Pusing kiri ........ Pusing kanan ........ Pusing 360 darjah . Tetap tak boleh tidur . Tension laa jugak dgn mata aku ni . Tuan mata dah mengantuk tapi mata taknak tidur . Ahaaaa , pelik tapi benar .
 
Tak lama lepas tuu , entah mcm mana aku boleh TERtidur . Tapi tak lama pun sbb aku terjaga balik . Aku mimpi hantu wei . Waduh2 , dop debor mane pon . Mimpi tuu situasi dia sama mcm yg aku baru lalui tapi ada watak hantu dlm situasi tuu . Err , susah nak ceritakan mimpi tuu sbb muorg kena tahu pasal rutin hidup aku baru mu boley paham . * Hampeh * :3
 
Aku pun terjaga sbb takut gila2 . Pusing kanan , pusing kiri lagi sekali . Duhhh ,  nak je aku peluk adik aku kat sebelah ni . Aku pun buat dunno je . Mimpi tuu kan toy sleep je . Puihh , tetiba speaking pulakk . ^_^
 
K ah .. Sekian utk entry yg membosankan ni . Hehe . Tatatititutu :D
 

Friday, 2 November 2012

DoReMiFaSoLaTiDo ♥

 
Hei2 .. Baru habis layan movie Korea ' Doremifasolatido ' . Boley tahan ah cite nii buat aku nangis . Ngeh ngeh ~ Sentap wei :'(
 
 
Jang Geun Suk :'D

Thursday, 1 November 2012

Hello Hello :D

 
 
My name is Munirah and I'm not a terrorist . Eh2 sori , aku fail bab2 nak bermuqadimmah ni . Muehehe XD ! Ok2 , hari nii hari last exam . Tapi sebenarnya harini exam yg subjek tak teras pom . Ikutkan ... Semalam lah kitaorang freedom untuk 2012 . Tahun depan ? No , no , no ~~ PMR babyyyy ! Ahaha . * Tak lawak pon sebenarnya *
 
Okai , sempena cuti panjang bulan 11 and 12 ni , aku ada ambik tuisyen . Tuisyen melayan cerita korea . Teeeheee , tahon depan dah tak boleh wei . Jadi aku nak habiskan tahun ni . Ngeh ngeh ~ Aku tgh layah drama Heartstrings sekarang ni . Sekali lagi , ketinggalan zaman -.-'
 
Erm ,  k lah . Assalamualaikum * Dop jawab dose :3 *
 
P/S : Hyperhidrosis :'( ?? Nanti lah update . Tuu pon KALAU aku rajin ^^
 
 

Saturday, 27 October 2012

What Makes Me Lazy :P

 
 
- Nak belajar tapi tgk meja study bersepah-sepah gile dgn adanya benda yg tak sepatutnya ada kat situ . Terus hilang mood nak belajar .
 
- Nak buat homework tapi tak faham then kena cari org yg betul2 paham utk ajarkan .
 
- Nak ulang kaji tapi mengantuk .
 
Itulah alasan aku . Lulzzzzzz .. Ada jugak yg tak masuk akal . Dah nama pun ALASAN ! :)
 
 

Friday, 26 October 2012

Friday, 19 October 2012

Hepi Old Day XD

 
 
Happy Sweet 17 birthdayy Kakk !
 
Sedap cake red velvet yg mak buat ke mu tuu ! Aku pulakk yg lebih2 makan kek mu . Hehehe ~ Manyakk sori maaa ^^ Eh2 , Hope mu happy laa dgn surprise Abg Luqman dgn Kak Ain takdi .
 
And ... Gud Luck for ur SPM ! Fighting2 ~~ Lepas mu SPM , boley lah kita layan cd Korea puas2 . Aku tau mu tak sabar nk tgk Lee Min Ho . Tapi horr ahh , sabaq je lah nohh .
 

 < I love U Bedahh ^_^ >

 

Monday, 15 October 2012

Seminarr ??

 
Kdg2 , tak semua benda kita boleh luahkan dekat manusia . Walaupun manusia tuu lah yg paling kita percayakan . Ok , cukuplah dgn muqadimmah yg takde kaitan pon dgn post yg aku nk tulis ni . Muehehe . Emm , harini hari ape ? ISNIN ? Ya , pandai ~ Ahaaa , arini kelas aku PJ . And cg kata harini nk pergi daki Bkt . Mak Dayang Tapi .........
 
Tapi tiba2 ada annoucement yg menggemparkan jiwa dan raga budak kelas aku . Dia kata seminar start pukul 8.30 . Aicehh , semalam kata 9.15 . Sabar je laa . Again , aktiviti mendaki bukit tahun ni ditunda lagi . Sob sob :'(
 
Harini kat sekolah ada seminar je seharian . Duduk kat dewan makan asrama yg besar lagi sejuk tuu . LOL ! Entah laa , aku tak tauu nk ckp ape . Kalau aku cakap mmg tak boleh belajar langsung , tipu lah . Sebab ada laa SIKIT2 yg masuk dlm otak aku ni .
 
Eh2 , semalam aku pergi buat perangai tgh2 malam buta . Ada ke patut aku pergi makan nasik pukul 12 tgh malam tepat2 . Mula2 aku buat nota sikit kat meja makan . Aku pun TERpandang lauk-pauk yg masih banyak bawah tudung salji . Aku pandang nasik . Nasik pandang aku . Kami saling bertentangan mata dlm tempoh yg agak lama . Eh2 , sori sorii ~ Ahaha . Aku pun tanya mak aku , " Aci dop kalu adik nok makan nasik sekarang ? " . Mak aku kata " Ikut laah heh .." ~
 
Aku pun cincai je laa . Aku mmg lapar gila masa tuu . Makan je laa . Cakap pasal makan kan . Masa hari Sabtu yg lepas aku berpeluang utk makan Lasagna . Perghhh , takyah cakap banyak laaa . Mmg superb . Aku nk try search recipe dia . Nk suruh mak aku buat . Ye laa , kalau aku yg buat kan , jadik benda lain pulakk :3
 
 
K ah . Sekian , Assalamualaikum . Dop jawab dosa ~~
 
P/S : Aku wakk sumbat pakai tudung pengawas takdii . Ahakks , jgn jeles :P * bajet ade org jeles *
 
 

Thursday, 11 October 2012

Sudah Berlalu ...

 
 
Hai :) .. Benda yg aku nak cerita ni sebenarnya berlaku pada hari Sabtu yg lepas . Ahaaa , ini cerita sudah banyak lama maaa . Tapi apakan daya , harini baru aku dpt date dgn komputer lama2 . Ehem , seperti yg dah diketahui ataupun belum diketahui oleh mu org , hari Sabtu lepas terjadinya satu ribut yg AGAK dasyat dekat Kemaman ni .
 
Sebenarnya , bukannya 1 Kemaman yg kena , ada sesetengah tempat je yg kena . Dan ... Dekat area rumah aku ni laa ribut ni maii . Masa tuu kan hari Sabtu , aku baru balik kelas KMT . Dlm pukul 2 tuu hujan lebat gila2 . Siap ada guruh and petir lagi . Masa tuu kat luar mmg dah gelap gila . Aku pon baring2 ayam je laa atas sofa . Habis tuu dah takde apa nk buat , nk tgk TV pun tak boleh sbb petir . * Aku takott petir wei *
 
Lepas tuu tiba2 aku dengar kecoh2 suara mak aku and kakak aku . Aku pon bangun laa nk tgk benda yg terjadi . Rupa-rupanya mak aku nk keluar utk ambik kasut sekolah aku and adik beradik tapi kakak aku tak bagi sbb angin mmg kuat gila masa tuu . Aku pun jenguk laa kat pintu . Perghh ,  mmg betul ! Angin kuat gila masa tuu sampai pokok bunga raya kat rumah aku tertunduk mcm tgk ' rukuk ' . Seram aku tgk .
 
Last2 mak aku keluar jugak utk selamatkan kasut sekolah aku & adik beradik aku supaya tak basah . Maklumlah , esok dah sekolah wei . Seriously TERHARU . Thanks Mum ♥ Selepas beberapa minit atau jam * aku sendiri x ingat * , keadaan pun dah reda balik . Kitaorg pun keluar laa tgk keadaan rumah kat luar . Dekat bhgn porch tuu x payah ckp laa , bersepah-sepah dgn daun2 yg diterbangkan dr pokok . Pastuu , mak aku kata yg ' antena ' tv rumah aku yg lama patah .
 
Tak lama lepas tuu , ayah aku pon balik dari kerja . Kitaorg semua pon dgn bersemangatnya cerita kat ayah aku ttg ape yg berlaku . Ayah aku kate kat tempat ayah aku kerja * Binjai * , takde pape pon . See ? Aku dah kate .. Tak semua tempat yg kena . Lepas ayah aku habis makan , kitaorg pon pergi ronda2 1 taman naik kereta . Banyak laa jugak rumah2 yg rosak kesan dr ribut tuu . Ada yg atap tercabut , pokok tumbang dan sewaktu dgnnya .
 
Alhamdulillah rumah aku takde pape . Dlm pukul 6 petang tuu , 1 taman kat rumah aku blackout . Err , tudung sekolah aku tak bergosok lagi . Aku ingat ke blackout dlm beberapa jam je . Rupa-rupanya makan masa 1 hari lebih . Keesokan harinya , kitaorg ber-candle light breakfast . Haaaa , aku ada , kau ada ? Ahaha . Lepas tuu aku pergi sekolah dgn tudung tak bergosoknya . Kakak aku lagi bagus , dia langsung tak sempat gosok baju and tudung sekolah dia . Last2 dia pakai baju PJ dgn tudung pengawas . LOL !
 
Aku punya malu kat sekolah tuu tak payah cakap laa . Semua pandang aku semacam je . Time aku pakai tudung comei2 bergosok taknak pulak pandang aku mcm tuu . Ahaha . Joke ~  Last2 aku bertekad , aku nk gosok tudung aku dgt bilik jahitan sejurus selepas perhimpunan pagi tuu . Aku dgn Tini pun mengatur strategi masuk bilik tuu tanpa pengetahuan sape2 . Aku dah cari Cg. Z***** utk dptkan permission dia tapi aku tak jumpa dia . Aku pun pergi je laa wak sedapp guna seterika dlm bilik tuu . Ngeh3 ..
 
Sekian laa utk post yg terbengkalai buat sekian lamanya ni .. Sori sbb post ni agak panjang dan dpt membuat mata anda terseksa utk membacanya . I'm soriiiiiii XD