Who Am I ?

My Followers :

Sunday, 26 February 2012

Rejam Lembing .



Harini kelas aku dgn kelas Bri PJ. Harini kitaorg buat merejam lembing. Emm, banyak
benda kelakar terjadi sebelum kitaorg start main. Haha, kitaorg kena lari 1 padang. Masing2 lari mcm org gila. Haha..

Mula2 aku takut laa jugak nk main tapi cikgu kata semua org kena try. Yg sedihnya, masa sampai part aku nk main, cikgu dah suruh kemas sbb masa dah habis. Sedih :( Aku kena buat minggu depan pulak. Tapi aku sempat laa pegang benda tuu. Lenguh tangan aku wei !

Saturday, 25 February 2012

Angry Bird ?

 
Ada satu pagi tuu kan. Aku kena marah dgn cikgu A*** sbb pergi lintas jalan pagi2. Bagus laa, pagi2 dah kene marah. Memang tak malu mana lah masa tuu. Adoii ~

 

Friday, 24 February 2012

Sebab2 Penjara Pudu Ditutup :

 
 


Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya
boleh disebarkan pada orang2
tertentu sahaja...

Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "Bilik Terakhir". Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup.

Dinamakan "BILIK
TERAKHIR " adalah kerana dulu ia
merupakan bilik kediaman terkahir
bagi si pesalah jenayah berat
sebelum menjalani hukuman gantung
sampai
mati pada keesokan harinya dibilik
gantung..

Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah
dikatakan akan meratap,menangis,
menjerit, bercakap seorang diri dan
berbagai lagi perlakuan kerana
menyesali kesalahan mereka yang
lalu. Mereka menjadi begitu kerana
dikatakan tidak kuat semangat
menghadapi maut keesokan harinya yang
telah diketahui mereka.

Menurut kata
warden-warden yang masih ada di
Penjara Pudu sewaktu proses
pengosongan Penjara Pudu dijalankan,
mereka sering terdengar suara-suara
sayu meminta tolong, suara orang
menangis dan bermacam-macam lagi
dari Bilik Terakhir tesebut.

Tak kurang juga ada diantara warden yang
terlihat seekor kambing hitam
sering masuk menembusi pintu bilik
itu tanpa dibuka dan kemudian tidak
pula kelihatan kambing keluar semula.

Ramai bomoh dan pawang yang
dipanggil bagi memulihkan bilik
tersebut
mengatakan bahawa suara-suara yang
sering kedengaran diwaktu malam
dari Bilik Terakhir itu adalah
akibat roh-roh pesalah yang mati ditali
gantung tersebut tidak tenteram
kerana mati mereka ditali gantung.

Nak dijadikan cerita pada suatu
malam Jumaat ketika hujan
renyai-renyai seorang warden telah
ditugaskan mengawal kawasan yang
berhampiran dengan "Bilik Terakhir"
itu. Ketika sedang berkawal
kira-kira lebih kurang pukul 01:00
pagi beliau terdengar seperti tapak
kaki sedang berlari-lari berhampiran
bilik tersebut.

Ia cuba beranikan diri untuk untuk
melihat apakah bendanya itu.Sedang
ia mengamat-amati maka terlihatlah
dalam kesamaran seekor kambing
hitam sedang menuju kearah Bilik
Terakhir itu lalu lesap begitu saja.
Ia berasa harian bagaimana seekor
kambing boleh ada dikawasan itu?
Oleh kerana ingin tahu ia beranikan
juga diri menghampiri Bilik
Terakhir itu.

Alangkah terperanjatnya mendapati
pintu bilik itu telah bertukar
menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa
gementar, seram serta menggigil
ketakutan namun diberanikan juga
diri memasuki pintu gua yang
samar-samar itu sambil meninjau-
ninjau didalamnya jika terlihat akan
kambing tadi. Apabila sampai
je kedalam gua tersebut alangkah
terperanjatnya ia bila didapati
banyak harta karun dalamnya. Ia cuba
mengambil harta itu tetapi tiba-tiba
hilang dari pandangan lalu
menjelmalah satu lembaga yang
mengerikan seraya berkata,

"Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak
sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan
kauuu yang punyaaaa " " mannnnnnnnnnnnn
belon yang punyaaaaaa " Ha Ha Ha Ha
Ha " Yaaaaaaa, mannnnnnnnnnn belon yang
punyaaaaaa ... "

udah tuuuuuuuuu.. ...... peeee buat keja........ ......... .....

Tahniah kerana minat membaca.

P/S : Aku pon terkena jugak. So, tak aci laa kalau aku sorang2 je terkena. Haha :P

Pengantin Terlebih Make Up ?




Alololo ! Comeynye.

Thursday, 23 February 2012

Hepi Befday Ecah .

 
Semalam befday satu satunye adik perempuan aku, Ecah. Mak aku tempah kek dgn kawan mak aku je. Kek coklat you ! Haha. Lepas tuu mak aku buat kuih siput sikit nak bagi kat budak2 sekelas dgn adik aku. Hurmm, ape lagi erk ? Dah laa ! Oh ye, HEPI BEFDAY ECAH ! Moge cepat besor dan moge gigi awok cepat tumbuh ! Oppss .. Haha
 

Dari Sinar Mata .




Aku dah gile dgn lagu ni. Tak sah kalau sehari aku x nyanyi dlm kelas lagu ni. Haha. Kawan2 aku semua tadah telinga je dengar aku nyanyi. Mentang2 lah suara ku sedap. :d



Monday, 20 February 2012

Air Batu Campur .

 
Ok2. Post ni panjang sikit sbb banyak benda aku nk cerita. Aku campur2 kan je jadi laa mcm tajuk kat atas tuu. Sape2 yg malas nk bace tuu, baik xyah bace. Kang x pasal2 naik sengal kepale otak. Haha ~
 
1) Takdi pagi ade Re-Orientasi untuk semua budak Form 2. Langsung x belajar sampai waktu rehat. Hoho. Best woo ! Tapi yg x bestnya sbb kelas aku xleyh PJ >_<. Takdi ade org kene simbah air dgn cikgu sbb kurang ajar sgt. Haha. Aku hanya mampu tahan suke :d
 
2) Harini aku, Auni & Syukriah kena buli dgn Tini. Perghh.. Berpeluh aku layan die weyh. Geram pon ade. Tapi takpe, aku tetap syg die. Cewah ! Haha
 
3) Dah 2 hari dah Wani x mari sekolah. Huwaa >_< , rindu awok ah geng. Rindu nok gurau biawak dgn awk.
 
 
4) Err, Aku cume nk cakap, Aku makin kerap tidur lepas Asar sekarang ni !! Aku dah cube buat alarm sebelum Asar tapi x menjadi. Balik seklah, makan terus tidur. Aduhh .. Parok3 ! Takpe2, esok aku xmboh tidur terus.
 
5) Takdi kan.. Mase aku tgh naik jejantas dgn Auni and the geng. Pastuu ternampak 1 pakcik ni naik motor elektrik dekat bawah jejantas. Aku rase ramai dah kot yg kenal die. Auni pulak gatal tangan pergi lambai dekat die. Last2 die berhenti pastuu lambai jugak dekat Auni. Kecut perot belake mase tuu. Haha !! Auni, malam ni kalu die cari awok sye dop tahu.Haha !!
 
Ape lagi erk ? Takde dah kot. Tata ^_^
 

Saturday, 18 February 2012

Percaya Padaku .


Aku tak tahu apa yang ku rasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu, melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdebar tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu


Reff:
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku


Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku


Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku tuk selalu menantimu
Untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku


Repeat reff

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu


Repeat reff

Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku ....

Berarak lagi .

Harini aku pergi berarak lagi. Peringkat daerah weyh. Aku rase ni first time kot aku masok yg peringkat daerah punye sbb sebelom ni aku mmg x join sbb malas :d. Pukul 6:45 aku dah bertolak pergi sekolah. Cikgu kate kene ade dekat sekolah sebelom pukul 7 pagi. Perghh..

Sampai sekolah pergi ambil roti & air. Pastuu beratur luu kejap sebelom bertolak gi Padang Astaka. Kiteorag semua pergi Padang Astaka jalan kaki weyh. Letih giloss. Sampai sane aku terkejut berok tgk ramai org. Perghh. Macam2 gaya manusia ada. Yg pakai shawl belit2 ade, yg pakai kain terbelah ade, yg pakat tudung tapi sanggul gile tinggi nk mampos ade, dan macam2 jenis rambut org laki aku jumpe takdi. Opppsss ! Haha. Sekolah kiterorg pelik sikit sbb cikgu suruh pakai t-shirt rasmi sekolah yg labuhh. Aku nk pakai baju kurung !!

Part sedeyhnye aku x sempat berarak sbb kene tinggal. Huwaa >_<. Mase tuu aku tolong cikgu angkat kotak ais-krim. Lepas tuu aku kene tinggal. Cop3. Bukan aku sorang. Tini pon kene tinggal jugak. Haha. Oh ye, Wani pon x pergi berarak jugak sbb die demam. Cepat sembuh ok Wani. Rindu nk dengar awk gelak dengar lawak bodoh saye ^_^.

Ade kawan2 aku kate SMC dpt no. 1 berarak. Tapi x tau laa betol ke x. Kalau betol, aku ucapkan tahniah kat semua yg terlibat. Mu org semua TERBAIK ! Acara akhir ialah cabutan bertuah. Tak payah cakap banyak laa. Aku langsung x menang. Habis semangat aku dgn Tini redah hujan dgn panas semata2 nk tungu nombor kiteorg kena panggil. Last2 langsung x menang ape2. Takpelaa, takde rezeki kot.

Gambar ? Aku malas nk buat masok ! Haha.. Sori ^^

Friday, 17 February 2012

Kolam Mali .


Takdi petang aku pergi mandi kolam. Gambang Water Park je.



K, tipu. Aku pergi mandi Puteri Food Court je takdi. Haha. Aku pergi dgn ayah, adik laki & perempuan aku, Osyin dgn adik dia. Ayah aku dgn adik laki aku pergi sbb diorang ada kelas latihan berenang. Aku dgn yg lain2 pulak saja je menggatal nk ikut. Mana aci kalau diorang pergi berdua je kan ? Ngih Ngih ~

Ok. Aku dgn Osyin jalan kaki je pergi sana. Bukan jauh sgt pun. Sebelah taman perumahan aku je. Haha. Sampai sana terus tukar baju, then terjun. Hihi, dah lama aku x berenang. Banyak kali laa jugak aku try berenang tapi x jadi2. Aku xley tahan nafas lama2. Semput weyh ^^

Oh ya. Aku jeles gila tengok Osyin boleh terapung dalam air. Aku try banyak kali laa jugak. Tapi 3 kali je percubaan aku tuu jadi. Emm. Nk cerita apa lagi erk ? Takda dah kot. Tata titi tutu --

Sunday, 12 February 2012

Budak Tomeii .


Ada video aku share dekat post sebelum yg ni kan ? Korang try laa tgk ! Mmg comel gila budak tuu. Haha .. Dia sebut banana = bananana. Hahaha .. Comeyy >>_<<



Hiasan semata2 ! Ngee ~

Kid Can't Say Banana




Peteh Ganu Peteh .

 
Ok. Aku masih lagi sedih sbb Terengganu kalah 2-1 dgn Kelantan semalam. Pape pon, aku suka tgk goalkeeper Terengganu semalam sbb byk laa jugak dia save bola. Tapi ... Muslim Ahmad semalam mcm x menyerlah je. Mungkin sbb dia hampa sbb aku x pergi stadium semalam sampai dia x bersemangat ! Hahaha .. Jemput muntah sekarang XD
 
 
Takpe laa Terengganu kalah dgn Kelantan tahun ni. Adat main kan ? Ada menang, ada kalah. Lagipun tahun lepas kan kita dah menang lwn Kelantan. Tahun ni kita kasi chance diorang menang. Ceh, memandai je aku. #Like A Boss ;D

Saturday, 11 February 2012

Kuch Kuch Hota Hai .


Sapa tgk cite hidustan takdi ? Comfirm laa ramai tgk sbb ada SRK kan ? Ok, aku mengaku, berair laa jugak mata aku masa part Anjali nangis sbb Rahul ckp dia cinta kat Tina. Perghh .. sebak laa jugak ! Haha


Pape pon, tabik spring laa dekat cerita ni. Boleh buat aku nangis, gelak, jiwang dan sewaktu dgnnya. Korang ingat tak lagi anak Rahul yg nama dia Anjali jugak tuu. Kat bawah ni ada gambar dia sekarang. Dia dah besar dah wei !



P/S : Malam ni abg Muslim kita ada dekat tv laa ..  Eeeuuuwwww ~

Thursday, 9 February 2012

For the first time .

 
Hari ni aku bangun lambat gila. Dan .... Kali pertama nama aku kena ambil dgn pengawas. Nikmat wei ! Ohoho *gelak tak ikhlas* . Oh ya, petang takdi aku sembang2 kosong dgn Aisyah, Auni & 2 org adik Aisyah yg comei momei dekat foodcourt. Haha .. Takda kerja -,-

Wednesday, 8 February 2012

Kuning itu Yellow .

 
'Terima kasih mak sbb beli baju kurung warna kuning semata-mata sbb adik nk pakai masa berarak nanti' . Hihi ! Tuu je aku nk kata sebenarnya. Baju yg mak aku beli lebih kurang macam ni :
 
Google #
 
Haha. Dop sabor rasa nk pakai ! Silau laa nanti sapa yg tgk aku. Haha ;p
 

Tuesday, 7 February 2012

BAD News .



Takdi masa aku balik sekolah, ada benda yg tak sedap didengar. Adik lelaki aku (Aslam), kena rempuh dgn kereta masa dia nk pergi sekolah pagi takdi. Nasib baik dia tak pape. Yg aku jadi bengangnya, org yg langgar adik aku tuu langsung tak tolong adik aku. Dia keluar dari kereta, pastu die kata kat adik aku 'Adik kabo ke mak, adik rebah' ! Puihhhh .
Petang takdi mak aku try laa cari org tuu. Adik aku kata dia pakai kereta Avanza. Tapi tak jumpa lagi sampai sekarang. K laa. Sampai sini je . Tata ^^

P/S : Aku berkenan gila dgn contact lens kat bawah ni :



Mak, adik nak yg ni ! Please .... :)

Sunday, 5 February 2012

Pembunuhan Kejam !


DAY 1: November 22, 1988:

Tanggal Nov 22, dia diculik berhampiran dengan kawasan tempat tinggalnya.
Terkurung dalam rumah, dan dipaksa mengaku dia mempunyai teman lelaki
Dirogol 400 kali bergilir-gilir.
Dipaksa menipu mak bapak kate die melarikan diri dari rumah
Berlapar kerana tidak diberi makan
Dipaksa makan lipas dan minum air kencing
Dipaksa beronani
Dipaksa berbogel di hadapan 4 lelaki
Badan dicucuh dengan lighters rokok

DAY 11: December 1, 1988:

Badan dipukul dengan teruk berulang-ulang kali
Tangan diikat pada bumbung dan bdan diguna sebagai "punching bag"
Muka pula dihadapkan ke arah lantai tanah
Hidung dipenuhi dengan darah menyebabkan terpaksa bernafas melalui mulut
Dumbbells dijatuhkan ke atas perutnya
Muntah bila cuba minum air kerana perut senak akibat dihentak pemberat
Ketika cuba untuk melarikan diri, dia ditangkap sekali lagi dan lighters dicucuh pada ketiaknya..
Minyak dituangkan ke atas kakinya, dan disuakan api terhadapnya....
Botol dimasukkan ke dalam lubang bontot, menyebabkan kecederaan teruk


DAY 20: December10, 1989:

Tidak mampu untuk berjalan kerana kaki cedera akibat terbakar
Dihentak dengan kayu buluh
Bunga api dicucuh ke dalam lubang bontot dan dihidupkan apinya
Tangan cedera dan kuku remuk akibat dihentak pemberat
Dipalu sekali lagi dengan batang golf
Kali ini, rokok pula dimasukkan dalam faraj
Dipukul dengan rod besi berulang2 kali
Sewaktu salji turun, dia dipaksa duduk di luar dan tidur di balkoni
Rod pemanggang ayam disula menyebabkan pendarahan yang teruk

DAY 30:

Hot wax dilemparkan pada muka
Kelopak mata dibakar dengan lighters
Ditikam dengan jarum pada bahagian dada
Puting di bahagian kiri dipotong dengan playar
Mentol yang panas dimasukkan dalam faraj
Pendarahan teruk dari faraj akibat dicucuk dengan ngan gunting
Tidak dapat kencing dengan baik
Kecederaan yang sangat teruk sehingga ambil masa sejam untuk merangkak turun tangga dan gunakan bilik air

DAY 40:

Merayu perogol-perogolnya "Bunuh dia terus dan selesaikan apa yang patut"

January 1, 1989:

Junko sambut New Years Day seorang diri Badan sudah lumpuh

DAY 44: January 4, 1989: 4 Budak yang merogolnya bertindak memukulnya dengan pemberat kerana "frust" alasan kalah Mahjung. Akibatnya, darah keluar mencurah-curah dari hidung dan mulutnya. Tidak cukup dengan itu, mereka mencucuhkan api lilin ke arah muka dan matanya.

Selepas itu, minyak dicurahkan pada kaki, ketiak dan perutnya dan kemudian dihidupkan api. Penyeksaan terakhir ini dilakukan selama dua jam.

Esoknya, dia menghembuskan nafas terakhir seorang diri dengan keadaan yang nazak.




# Copypaste dari fb ...

Saturday, 4 February 2012

< Salam Maulidur Rasul 2012 >


Hehe .. Banyak2 kan lah berselawat malam ni. Pesanan utk semua and diri aku sendiri :) !

Jap2, takdi ada bunyi ala2 bom gituu kat rumah aku. Aku ingat ke ada bunga api. Aku berlari laa kat luar. Last2 takda pun. Bunyi je kuat macam. Haha !

Allahumma solia'la saiyidina Muhammad waa'la ali wasahbihi wabaarik wasallim' 3x.
Hantar ke semua contact . Anda akan membuat beribu , malah berjuta-juta org berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW. Selamat menyambut maulidur rasul. Aminn ..
> Salam Maulidur Rasul <

Mistake .


Aku tahu semuanya salah aku. Ego aku tinggi. Aku mintak maaf :(


Friday, 3 February 2012

Oh Yeah, Thats You !

 

Awak ! Ya, awak laa Fatieny Zulhar. Awk baik sgt2. Terharu gila takdi chat dgn awk. Saya bangga dgn awak laa. 'Tak ku sangka, Tak ku duga' betul laa. Haha ! K laa. ILY Tini budak pelat ! Haha ^.^


Thursday, 2 February 2012

Sad History .



Sedih gila belajar subjek Sejarah semalam. Aku tak sanggup nk cerita kat sini. Nasib baik cikgu sejarah aku ngajar sambil buat lawak. Kalau tak aku rasa semua budak perempuan kelas aku dah nangis dah. Aku ? Aku nangis dlm hati je. Haha.. Cop3 ~~ Sejak bila aku semangat sgt belajar sejarah ni ? Aku sorang je ke yg terlebih semangat cam ni ? Haha -.- !



Ahhh .. Batuk tak hilang lagi. Rasa cam makin kuat je aku batuk walaupun dah makan ubat. Sampai berair mata aku bila aku batuk !! Fuhhhh .. :'(

S I C K .


Aku tgh Batuk + Selsema + Pening sekarang ni.