Who Am I ?

My Followers :

Monday, 30 April 2012

Mondayyy .

 
Pagi tadi masa PJ, kelas aku main badminton dlm dewan mercu. Best laa jugak dpt berpeluh pagi2 ni. Aku main dgn Iffah (polis garang ! haha), Tini and Wani. Yg aku paling tabik Wani lah, dia main jugak walaupun dia tengah puasa. Tak pasti puasa sunat atau ganti puasa. Katang ah Wani ..! Kalau aku, aku rasa tak sempat main lagi dah pengsan. Hoho .
 
Eh, saya rasa kosong sekarang. KOSONG ! Faham ?
:(
 

Friday, 27 April 2012

Kaki Novel ?

 
Ok. Sejujurnya aku cakap, aku mmg tak suka baca novel walaupun 99% kawan2 aku yg lain minat novel. Entah laa, aku pening kepala laa nk baca novel. Tulisan banyak sgt kot. Dah laa tebal. Mcm baca buku sejarah. Huwaaa3.
 
Setakat 14 tahun aku hidup ni, baru 2 buah novel yg aku habis baca. Novel pertama masa darjah 6. Novel tuu tajuk dia 'Resah Kasih' yg aku beli masa pergi lawatan. Nak habis ke baca novel tuu makan berhari2 jugak laa. Haha. Berbuih mata aku ^_^ ..
 
 
Novel kedua pulak masa form 1. Tajuk dia 'Andai Itu Takdirnya'. Ramai kawan aku kata novel tuu best gila2 sampai boleh buat org touching habis bila baca. Aku pun merajin rajinkanlah diri aku membacanya. Tapi ... Aku tak nangis pun. Haha. Entah lah aku yg takda perasaan ataupun novel tuu yg belum cukup sedih utk aku. :/
 
 
Kesimpulannya, aku dan novel sememangnya tidak ditakdirkan untuk hidup bersama. Cewwaah ..! Haha :D
 
 
 

Thursday, 26 April 2012

Budak sekolah .

 
Sekarang ni dah takda banyak sgt masa nk update blog :( ..! Semalam internet rumah aku buat hal sikit. Tak tau laa kenapa. Ok dah, tutup cerita pasal tuu. Ehmm, sebenarnya aku sibuk sikit sekarang ni. Ok2, bukan sikit tapi banyak. Haha. Banyak nota yg aku kena siapkan sbb cikgu nk minggu depan. Aduh2, bukan 1,2 bab tapi 4,5, bab babe. Comfirm berbuih tangan aku ^________^ !
 
Dan .... sekarang ni kelas aku banyak berlaku kes curi. Ramai yg hilang duit, phone dan sewaktu dgnnya. Tak tau lah sapa yg gatal sgt tangan. Seram laa jugak sebenarnya, apatah lagi aku. Duit kelas sekarang ni pun aku tak berani nk bawak pergi sekolah dah. Simpan dlm bilik je. Teeheee ~
 
 
K laa, aku kehausan idea sikit malam ni. Tak tau nk cerita aae. Tatatitituu, chawww !
 
 
 

Tuesday, 24 April 2012

Perfect Together :)

 
- Auni = Manja2 kucing + Pandai bimbing aku kearah kebaikan. Cayalah Auni Khan. Haha.
- Tini = Cutie *serius tak tipu + Pendengar masalah yg baik. Hikhik.
- Wani = Banyak minat yg sama dgn aku *muslim ahmad +  Sweet orgnya.
Qilah = Ramah mesra orgnyea+ Pandai pujuk org :D
- Aisyah = Cool walaupun ada masalah + Pandai main muzik *Tabik ah*
- Syukriah = Banyak kongsi cerita dgn aku + Tinggi macam model :)
-  Mira = Pandai buat org gelak +  Yg paling bersemangat dlm sesuatu benda. Haha
- Maizan = Banyak cerita pengalaman dia + Byk ajar aku dlm pelajaran ^^
- Iffah = Polis *pheewit + Happy selalu *Mmg best kawan dgn dia*
- Athirah Shamimi = Digelar doraemon ^_^ + Suka buat muka serius walaupun dlm hati ada taman. Huwaa3
 
So, kitaorg saling memerlukan antara satu sama lain. Mmg tak best kalau takda salah sorang. Aku syg semua sama je. Takda lebih, takda kurang.! Fair right ?
 
 Thanks dekat mu org semua sbb selalu buat aku senyum masa sedih, gelak sampai sakit perut, jadi lebih matang ? Err.. k tipu. Aku mmg susah sikit nk serius. Tapi bila aku serius, mu org semua mmg akan jadi manusia yg paling terkejut dalam dunia. Agagagaga. K laa, sayang awk semua <3
 
 
 
 
 

10 Surah :

 
 
‎10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah.

1- Surah Al-Fatihah
dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.
 
# Kopi Pasta from fb ^_^ 
 
 

Thursday, 19 April 2012

5 Boys -

 
 
Wah, lama aku tak cerita pasal depa 5 org ni. Bukan apa, aku sekarang dah takda byk sgt masa nk bermanja dgn komputer aku. Maklumlah, sekejap terbang Paris, lepas tuu America, lepas tuu London. Tak ke busy tuu. Baiklah, saya mmg suka menggila. :P
 
Mu gi ah tanya kwn2 aku yg 'kanak2 ribena' tuu. Haha :p
 
1- Harry 2- Liam 3-Louis 4- Zayn ♥ 5- Niall. Ahahhahak. Aku nak eyelash Zayn boleh ?
 
 
 
:o
 
Aku 155 cm je. Kira boleh laa tuu kan.
 
Auuwwww <3
 
 
Sebenarnya post ni takda benda penting pun nk kata tapi aku je yg gatal tangan nk post. Muahaha.

You make me crazier .

 
Woi, aku cakap taknak, taknak lah. Jgn bising bising sgt lah. Serabut der.

Monday, 16 April 2012

Kuasa Allah !

 
 
Para saintis 'non- Muslim' dari Amerika Syarikat sekali lagi terkejut apabila mereka mendapati sejak akhir-akhir ini telah banyak tumbuh hutan di bawah tanah di Arab Saudi (barat Alsaman)... Ramai pengkaji yg telah memeluk agama islam, Alhamdulillah...

Namun, salah satu tanda Kiamat adalah bahawa "tanah orang Arab" sekali lagi menjadi padang rump...
ut dan sungai-sungai selepas menjadi padang pasir untuk sekian lama masa ....

Telah diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah S.A.W pernah bersabda : "Kiamat tidak akan bermula sehingga tanah Arab sekali lagi akan menjadi padang rumput dan sungai. "

[Diriwayatkan oleh Muslim (157)]
 
# Ni aku copy dari fb. Tak tahu lah betul ke tak gambar dekat atas tuu. Wallahualam ..

Jgn bikin aku panas .

Kesabaran aku ada batas ok. Jangan sampai aku hilang sabar dengan perangai mu. Sekian --
 
Mood : Marah tahap yg takda tahap .
 

Sunday, 15 April 2012

Tini's Birthday Surprise !

 
Takdi aku and the geng buat birthday surprise dekat Tini. Qilah yg rancang sebenarnya. Tuu pun bincang last2 minit. Ahahahak. Nasib baik menjadi tau. Kek apa semua Qilah yg beli. Qilah sememangnya seorang yg sgt baik dan setia kawan. Pheewiit. Caya laa Qilah :)
 
Masa rehat aku, Qilah dgn Maizan pergi ambik kek dekat kantin. Lepas tuu bawak pergi dekat padang. Dah ramai dah manusia2 yg terlibat ada kat situ. Haha. Ayat cam kejam je. Lepas tuu tunggu si bithday girl dtg. Aku menyorok dgn Qilah yg pegang kek belakang pokok. Yg lain buat tipu2 berGOSIP dekat kerusi. Punya lah lambat tunggu Tini dtg. Sampai habis kaki aku dgn Qilah kena gigit kerengga sampai berdarah. Haha. Tipu je !
 
Lepas tuu bila Tini sampai, apa lagi. Terus nyanyi ramai2 sampai hujan 1 Kemaman. Joke. Lepas tuu sesi main comot2 kek kat muka. Aku banyak lah jugak kena. Tini yg buat. Tapi jgn risau, aku dah bls kat dia habis habisan. Huwaa3 ! Ok laa, tengok gambar pulak. Gambar kat bawah ni semuanya aku copy dari Tini punya. Sori Tini. Awk birthday girl tapi awk yg kena buat masuk gambar.
 
Lepas habis waktu rehat tu, ada kek lebih. Kitaorg pun bawak kek naik kelas. Sebelum tuu pergi tandas dulu basuh tudung. Nasib baik tanggal wei. Kalau tak mmg aku saman Tini 3 juta. Kek lebih tuu bagi budak lelaki kelas aku makan. Kesian laa jugak kan dekat diorang. Terjerit jerit kat atas tingkat masa diorang tgk kiteorg makan kek. Haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday, 14 April 2012

I Win .

 
Sebelum aku cerita baik korang tepuk tangan yg paling gemuruh dulu utk aku. Lebih afdal lagi kalau korang sediakan hadiah utk kemenangan aku. Haha. Joke. Takda laa, takdi petang aku on9 fb.  Pastuu lama2 online jadi bosan. Lepas tuu aku pun terbaca yg ada kuiz teka lagu one direction . Kuiz tuu admin fan ID Malaysia yg buat. Bukannya kumpulan 1D yg betul2 pun -,-. Aku pun join je laa sbb tgh bosan. Sapa komen paling awal dan tepat jawapan, dia menang. Aku menang 2 kali wei. Bukan nk bangga, tapi kenyataan. Hehe.
 

Klik gambar tuu kalu nk tgk lagi besaq !

Muahaha. Mcm takda kerja je aku post menda ni. K laa . Bye --

 

Untuk budak comot saya ♥

 
14.04.2012. Pheewit. Harini birthday budak gedik saya lah. Haha. Yeah2, NurFatini Zulhar ♥ ! Awk dah tua dari saya. Wuwuwuwu. Pape pon moga happy selalu k. Takmo nangis dah lepas ni.  Dop suka tgk awk nangis, tau dok ? Ehem, hadiah ? Esok tau ! Tunggu jgn tak tunggu. Haha. And ..... Moga awk bahagia dgn patrick awo tuu. Oh ae, walaupun kita agak selalu gaduh, saya tetap sayang awk Patricia !
 
Jgn main2. Model bertaraf dunia tuu. Takdop org lagi buat gaya macam dia gituu. Haha.
 
 

Berenang Pada Waktu Malam .

 
Malam semalam aku + ayah + semua adik beradik aku kecuali Adib + Jannah (kwn silat kakak aku) pergi mandi foodcourt. Drpd pukul 8 sampai pukul 9.40. Kitaorg pergi malam sbb time malam takda org sgt. Best sgt2 ! Ayah ajar aku, kakak, & Jannah berenang. Kitaorg berlatih berenang dgn budak2 yg happy go lucky. Haha. Diorang tuu kawan adik aku, Aslam.
 
Lepas berlatih berenang tuu, kitaorg main dgn budak2 ni. Main perang2, tolak2 dan mcm2 lagi lah. Haha. Best jugak kdg2 main dgn budak2 ni. Aku jadi mangsa kena tolak dlm kolam. Selagi aku tak jatuh, selagi tuu dia tolak. Perhh. Haha. K ah. Sampai sini luu. Chawww !
 
P/S : Aku tgh gila cerita ICarly sekarang ni. Aku suka Sam sbb dia gila2 mcm aku.
 
See ?

Wednesday, 11 April 2012

My brother's birthday .

 
Oh yeah. Harini birthday adik aku, Aslam. Weeeheee. Genap umur dia 10 tahon. Sorry Alang. Kak Muni tak bagi hadiah pun kan ? Emm, esok baru aku nk beli hadiah dia. Ahh, sori Alang. Kek dia mak aku buat sendiri ok. Kek coklat u olllss. Mamamiaah. Sedapp !!
 
Hiasan saja mahh. Aku geram tgk kek ni. Macam plastisin je. Haha.
 
Dear Alang, semoga berjaya didunia dan di akhirat dan semoga bahagia selalu. Amin. Kak Muni syg Alang walaupun selalu gaduh dgn awk :)
 
 
 
 

Monday, 9 April 2012

Saya Kembali .

 
Waaaaaa. Dah lama aku x update blog. Comfirm korang rindu aku kan ? Huwaa3. Well, aku baru balik dari Italy sebenarnya. Aku kan businesswoman. Blurpppp. Ok2. Aku ada beberapa cerita nk diceritakan. Aku cerita satu2 ok biar mu org tak pening.
 
1) 5 April 2012 -- Weeeheeee. Masa hari tuu aku dgn kelas 2 Adv dpt makan cake secret recipe percuma wei. Haha. Sabrina Nashiruddin yg bawak sbb nk celebrate dia punya birthday. Sebenarnya birthday dia 6/4/2012 tapi 6 haribulan tuu kan cuti. Pape pon, Hepi Befday Sabrina a.k.a korek. Oppss ! Sori.
 
2) Ehemmm. Takdi kan. Koperasi sekolah aku terbakar wei. Aku ulang, TERBAKAR. Perghh. Masa tuu pagi2 lagi. Aku tak tau laa teruk ke tak sbb cikgu tak kasi tgk. Al-maklumlah .. aku duduk blok bertentangan. >_<
 
3) Qilah dah berjangkit dgn aku laa wei !! Direction infection. Haha. Mungkin sbb tiap2 hari dengar aku nyanyi lagu 1D dgn suara aku yg serak2 basah ni. Perghhh. Sila muntah kacang sekarang  ! Aiiikk. Ada ke org muntah kacang ? Hoho --'
 
Zayn with those glasses. Arghhh. Melting ..........
 
4) Peewiit. Takdi Auni bawak poster 1D special utk aku. Haha. Thanks AuAu ! Aku letak poster tuu dlm sampul meja sekolah aku. Comfirm tak mengantuk dah dlm kelas lepas ni. Haha :D
 
Hiasan semata2. Muahaahaa.
 
Cukup sampai sini laa dulu. Aku malasss. Haha ... Tata Titi Tutu ^^
 
P/S : Kdg2 aku mmg tak boleh kawal air mata aku bila aku tgh sedih. Nk2 bila melibatkan family atau pun kawan aku. Sori awk !

Tuesday, 3 April 2012

Saya Sedang . . .

 
Aku tgh cuba dptkan borang asrama sekarang ni. Eheeeeeemmm, aku 50/50 sekarang ni. Kejap rasa nk pergi, kejap rasa tak nak. Tapi lepas fikir2 balik, utk kebaikan aku jugak. Mintak2 dapat. Amin..:)
 
 

Mintak Pelempang. Eh2 Salah. Mintak Perhatian !

 
 
PLEASE SHARE THIS

Use only your LEFT EAR when using Mobile Phones, and avoid using the RIGHT EAR , as that makes our brain more prone to mobile radiation. This was found out by a latest research from Apollo Medical Team .

Please share this info with your loved ones
...