Who Am I ?

My Followers :

Thursday, 31 May 2012

Mrs Harry O_O

 
Ok ! 1 lagi post pasal my buddy. Hehe. Post ni pulak special utk Farha Aiman. Erm, wait3, perhatian kpd Auni, Tini, Maizan, Wani, Qilah, Iffah, and my madu ZayNazira, tlg jgn marah, mogok, membuat bantahan ataupun melancarkan perang kat aku k. Al maklumlah sejak 2 menjak 3 menjak ni aku banyak bercerita pasal kawan sekolah rendah aku. Hihi. Nama2 yg diatas itu jgn lah jelly ya. Kan aku pernah jugak tulis pasal korang ? Hoho ..*Gelak x ikhlas*
 
Sebelum aku cerita, aku tayang dulu pemilik nama Farha Aiman ni k. Rasanya ramai dah kot yg kenal dgn dia.
 
Sori TERcuri gambar comey awk. Hikhik. Muka dia ada iras2 Ana Rafali laa. Serius tak tipu !
 
Aku kenal dgn dia since darjah 1. Tolong lah terkejut. Tapi masa darjah 2 dia dah pindah sekolah :( . Kiranya aku sempat 1 tahun je laa dgn dia. Dia bestfriend aku masa aku darjah 1. Masa aku tak tau menda2 lagi. Dia yg teman aku pergi mana2. Dgn dia lah aku main kejar2. Hehe. Masa tuu zaman hingus meleleh leleh lagi. Hakhak. Jahat doh ayat.
 
Beberapa tahun kemudian, aku terjumpa fb dia. Aku pun add laa dia. Drpd mula2 add lagi aku nk tegur dia, tapi aku takut ! Aku takut kalau dia tak ingat aku :( .... Tapi last2 aku memberanikan diri jugak tegur dia. Hewhew. Nasib baik dia ingat aku. Kebetulan dia pulak ada kaitan persaudaraan apa ntah dgn kwn aku dr dlm perut mak aku, Osyin. Kalau dia pergi rumah Osyin, aku intai2 laa jugak dari jauh. Hoho.
 
Dan ... Yg paling bestnya, dia pun Directioners jugak mcm aku. Hikhik. Finally, ada jugak geng directioners. Ye laa, kawan2 aku yg lain tak minat pun 1D. Diorang cepat bosan bila aku bukak topik pasal 1Direction. Tapi bila aku skodeng wall Farha, penuh pasal 1D a.k.a abg angkat aku. Toing3 ! Dia suka Harry. Aku suke Liam. Haha. Selalu laa jugak chat dgn dia pasal Satu Direction ni. Best dpt kongsi cerita pasal 1D dgn dia.
 
K ah. Sampai sini je. Tanganku sudah menangis. Hihi. Farha, IloveU ♥ ! Thanks sudi dengar saya beleber ke awk dlm chat pasal 1D ! Haha ..
 
P/S : Tetiba pulak rindu nk tengok cermin kat sekolah dgn kawan2 aku. Huwaaa >_< ! Rindunya kawan2 aku :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Biey ♥♥

 
RABIATUL AINI A.K.A BIEY
 
Nampak nama kat atas tuu ? Hewhew. Dia ada post pasal aku dekat blog comel dia. Terharu aku dibuatnya. Jadi aku nk balas balik, tak fair laa kan kalau dia cerita pasal aku tapi aku tak cerita pasal dia. So, mcm yg dia kata, kitaorang start rapat masa darjah 5. Wow, zaman kanak2 ribena tuu. Kitaorang sekelas. Dlm kelas pun duduk dekat2. 1 meja --
 
Dia ni minat gila dgn Cinta Laura. Dia ajar aku nyanyi lagu Oh Baby walaupun suara aku mcm katak bawah tempurung. Hoho. Lepas tuu dia cerita mcm2 kat aku pasal si Cinta Laura ni. Pasal cerita yg die berlakon dgn Randy Pangalila tuu laa. Sori. Aku lupa tajuk cerita tuu.
 
Cinta Laura. Mcm muke aku je kan ? Hak puiiihh .
 
Lepas tuu dia suka nganjing aku hidung kilat. Tak tau laa kilat kat mana. Haha. Aku selalu tunjuk kat dia buku lirik2 lagu aku kat dia pastuu kitaorg nyanyi sama2 sampai Kemaman dilanda banjir. Hehe. Gurau je Biey. Jgn marohhh ~~
 
Aku ingat lagi, masa darjah 5 tuu kan semua budak2 dpt E-Book 1 sorang. Masa cg tgh ngajar, cg suruh laa tgk buku teks yg ada kat dlm e-book tuu. Tapi kitaorang selalu curi2 online Habbo. Lepas tuu chat kat dlm habbo sama2 dgn slumber badaknya walaupun cg ada kat depan. Haha. Jgn laa marah aku, masa tuu aku mmg nakal sikit. Tapi sekarang dah baik. Hak puiihhh sekali lagi. Hoho.
 
Masa darjah 6 dia pindah sekolah. Ya Allah, sedih gila kot masa ni. 2 bestfriend aku nk pindah. Sorang lagi nama dia Ayu. Menangis tak berlagu laa aku masa tuu. Tapi masa sekolah menengah kitaorang sekolah sama balik. Weeheeee, tapi Ayu tak. Ayu sekolah kat Kelantan. Rindu awk Ayu !! Tak tau laa bila pulak kita boleh jumpa. :(
 
Hurmmm .. Apa lagi erk ? Ahaaa .. Aku letak gambar dia k. Biey, saya curi gambar awk ni. Saman laa saya >_<
 
Pandai dia pose. Hehe. Die comeyyyy mcm cinta laura ^^
 
K ah, sampai sini je. Syg awk Bie ♥ . Friend Forever ? InsyaAllah ~

Wednesday, 30 May 2012

My Holidayyy !

 

Hei. I'm back ! Haha..  Awal2 dah letak gambar kekoyaan yg membuatkan tengkak anda loya. Manyak sori maa , wa memang kuat koya maa. Ok stop lari dari tajuk. Meh sini aku nak cerita kat korang pasal cuti aku !

Masa hari Jumaat tuu, aku balik kampung ayah aku kat Kelantan. Balik 3 hari je. Masa kat sana, nenek aku ada buat kenduri kesyukuran. Gulai kari mari maa. Mmg perghhh .. Hoho. Aku rasa masa kenduri tuu aku jadi babysitter je kot. Hihi.

Masa hari Ahad pulak, kitaorang bertolak ke Perak iaitu kampung belah mak aku. Setelah sekian lama tak sampai kat sana, akhirnya sampai jugak. Boleh lepas rindu apa semua. Malam2 je mesti lepak dengan sepupu2 aku. Kitaorg cerita hantu. Muahaha. Aku ni mmg tak sedar ke diri, dah laa penakut, pergi jugak tadah telinga dengar.

Masa kat Perak tuu mcm biasa laa. Aku, ayah dan adik2 + sepupu pergi mandi manda dekat Lata Tebing Tinggi. Air kat sana mmg sejuk gila wei. Kat sana ada benda kelakar gila2 terjadi. Lepas tuu .. ada jugak benda yg buat aku terkejut. Papepun, aku bangga dgn ayah aku. Sbb ayah aku jadi hero kat sana. Tak boleh cerita kat sini kot. PRIVATE. Muehehe * gelak kejam *

Hari Selasa, iaitu semalam, aku and family pergi Pulau Pinang. MakTeh aku pun ikut tau. Mula2 pergi tuu naik jambatan Pulau Pinang. Dekat sana kitaorang makan Nasi Kamdar dekat restoran yg bernama Line Clear. Hehe. Promote jap. Lepas tuu jalan2 dekat bazar apa ntah nama. Mmg rambang mata kat sana. Beli brg2 yg berkenan sikit. Lepas tuu pergi Komtar. Then, balik naik feri. Hoho. Best gileakot. K ah, layan gambar pulak. Susah2 aku buat masuk utk korang. Hak puiihhh .. ! Haha

Aslam with his 'poyo' face. Haha

Rambang mata babe 

L O V E  ♥

Masa malam tuu kitaorang singgah makan dekat restoran char kuew tieow. Nyum3 ! Hehe, btw thanks Maizan sbb letak gambar saya yg huduh tuu dlm blog awak. Hekhek. Iterr terharuu ~~ Haha

P/S : Dear ZayNazira, I miss u too laling. Esok insyaAllah kite chat neh. Hehe.








Thursday, 24 May 2012

Last Day At School .

 
Hai. Harini sedih gila. Huwaaa >_< ! Takdi salam dgn Cg Maslina (guru kelas aku) sbb dia dah nk pindah. Sedih gila wei. Air mata aku pulak buat cap kelapa sawit dia takdi, emm, aku tak boleh tahan. Aku nangis takdi. K, aku mmg manja -,- . Ada org kata cg sains aku pun nk pindah jugak. Lagi laa sedih, tak boleh dah nk dengar lawak dia. Buat experiment sambil gelak2 .! Tapi kan .. cikgu aku kata tak sure lagi betul2 pindah ataupun tak. Berkemungkinan besar je. Kalau tak mmg bersyukur lah
 
Cg Maslina, terima kasih sbb sudi mengajar kitaorg budak2 kelas Adv yg agak nakal ni. Cg banyak bersabar dgn kitarorg. Saya takkan lupa dgn semua yg cg pernah nasihat + marah ke saya. Terima kasih sbb sudi ajar saya sampai dpt 'A' BM. Heeee >_< Kitaorg semua sayang cikgu <3 Harap cg tak lupakan kitaorg semua. K ah.. mata aku dah berair ni :(
 
 
Btw, tahniah  ZayNazira sbb dpt Math 99% !! Lepas ni boleh lah awk tuang sikit ilmu awk kat saya. Haha.
 
P/S : Esok aku nk balik kampung. Weeeheeee.. Mula2 balik kg Kelantan lepas tuu balik Perak pulak. Dop sabar wei. Aku rindu semua keluarga aku kat sana. Hihi .. Aku tau mu org semua yg baca blog aku akan merindui aku. Bluwekk. Terimalah hakikat, aku mmg kuat perahsantan -.-

Wednesday, 23 May 2012

Dear You .

 
Someday .. You'll cry for me,
Like I cried for you.
Someday .. You'll miss me,
Like I missed you.
Someday .. You'll need me,
Like I needed you.
Someday .. You'll love me,
But I WONT love you anymore :)
 
 
 
 
 

Todayyy !

 
Harini aku ingat nk ganti puasa. Last2, puasa separuh hari je. Haha .. Tak tahan sgt letih takdi :( ! Aku pun berbukak masa balik sekolah. Kakak aku pun terlibat ok. Dia pun tak tahan jugak. Takpa laa, aku ingat nk ganti masa cuti nanti. 3 hari lagi.. Hiyaaakk .. I know I can !
 
 
Markah math aku #$%#%^ .. Huwaaa .. Aku mmg lemah Math ! Ada sapa2 nk ajar aku tak ? Takda ? K ................... :(
 
 
 

Tuesday, 22 May 2012

1 Rejab .

 
Alhamdulillah. Harini aku berjaya jugak puasa. Ngeh3, walaupun penat gila and mood aku agak kacau takdi. Tak perlu kot tulis kat sini. Nasib baik aku pandai kawal mood aku kalau tak mmg semua org dah kena makan dgn aku kot harini. Err ? Ok, harini aku nk share kelebihan berpuasa pada 1 Rejab . Sharing is caring ^^
 
1/ Berpuasa 1 hari - Seperti berpuasa 40 tahun dan mendapat keredhaan Allah serta syurga tertinggi.

2/ Berpuasa 2 hari - Mendapat kemuliaan besar daripada Allah dan dilipat gandakan pahalanya.

3/ Berpuasa 3 hari - Dijauhkan dugaan dunia, dijadikan sebuah parit panjang yang menghalangnya ke neraka.

4/ Berpuasa 4 hari - Diselamatkan daripada seksaan akhirat kelak serta fitnah Dajjal.

5/ Berpuasa 5 hari - Aman dari azab kubur.

6/ Berpuasa 6 hari - Dibangkitkan dari kubur dengan wajah yang bercahaya.

7/ Berpuasa 7 hari - Allah mengunci 7 pintu neraka jahanam baginya.

8/ Berpuasa 8 hari - Allah membuka 8 pintu syurga baginya.

9/ Berpuasa 9 hari - Keluar dari kuburnya lalu menyeru kalimah  "Laillahaillallah" dan tidak ditolak dia dari masuk syurga.

10/ Berpuasa 10 hari - Allah memperkenankan semua permintaan dan hajatnya, dijadikan hamparan perhentian di setiap satu batu dan dijadikan dua sayap untuk terbang seperti kilat di titian Siratul Mustaqim.

11/ Berpuasa 13 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti berpuasa 3 000 tahun.

12/ Berpuasa 14 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti berpuasa 10 000 tahun.

13/ Berpuasa 15 hari - Allah mengampunkan semua dosanya yang lalu disamping menggantikan amalan kejahatan dengan amalan kebaikan. Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti berpuasa 100 000 tahun.

14/ Berpuasa 16 hari - Dapat melihat wajah Allah dalam syurga dan menjadi orang pertama menziarahi Allah di syurga.

15/ Berpuasa 19 hari - Dibina sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Ibrahim dan Nabi Adam.

16/ Berpuasa 20 hari - Allah mengampunkan segala dosanya yang lalu dan melakukan amalan baik dengan baki umurnya.

Sesiapa berpuasa 3 hari dalam bulan ini dan beribadat pada malamnya, sama seperti dia berpuasa 3 000 tahun, diampunkan baginya 70 dosa besar setiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawa dari jasadnya,, 70 hajat ketika di dalam kuburnya, 70 hajat ketika Al-Quran dinaikkan ke langit (suhuf), 70 hajat ketika ditimbang amalannya di Mizan dan 70 hajat ketika melalui titian Siratul Mustaqim.

#Copypaste

Sunday, 20 May 2012

Timeline .

 
Huwaaaa >_< Facebook aku dah bertukar jadi timeline.! Aku benci timeline sbb rimas + serabut. Aku nk facebook aku yg dulu. Kalau ada sapa2 yg tau cara nk dpt fb dulu tuu, share2 ah kat sini neh. Jasamu dikenang. Haha :D
 
 
Malam ni aku kena pergi rumah cg sejarah aku. Ada kelas tambahan. Ce mu org bygkan, mcm mana keadaan murid2 bila belajar Sejarah pada waktu malam. Mmg best .. Kah3, siang pun aku dah ngantok, apatah lagi malam wei --
 
Jadi sleeping beauty laa aku nanti wei. Muahaha. Sila muntah sekarang !
 

Friday, 18 May 2012

About Girl.

 
 
I'M JUST A GIRL !
 
I love being called pretty, but I'll never believe it.!
I'm not always right, but hate admitting I'm wrong.!
I'm almost always smiling, but it's not always real.!
I can be read like an open book, but hide so much.!
I work hard at things, but don't always get what I deserve :(
 
I'M JUST A GIRL !
 

Wednesday, 16 May 2012

Budak Kuat Beleber .

 
Gambor tahun lepas --
 
Hepi Befday Auni .! Haha .. Yeah2, Auni lahir masa Hari Guru. Ada bakat jadi cikgu kot. Ngeh2. Nampaknya semua kawan2 aku dah tua dari aku :) ! Aku paling muda. Kah3 .. Papepon Auni, semoga berjaya didunia dan akhirat, pjg umur and happy sokmo neh. Sayang awk budak kuat beleber ^^ Lepas ni beleber banyak lagi ke saya neh ~
 
 


:D
 
Sambutan hari guru kat sekolah aku takdi tuu boleh laa. Mcm2 ada, ada lakonan, nyanyian, NASYID ! Ehem2. Sori ^^ Haha. Aku gurau je ok !!
 
 

Monday, 14 May 2012

Tomorrow T-T


 




 
 
Waaaaaa T_T ... Esok budak form2 exam. Aku takut. Dah laa esok subjek first yg exam Math 2. Oh ya, takdi Auni and Aisyah dtg umah aku. Kitaorg buat latihan Math sikit. Thanks Auni and Aisyah sbb sudi ajar aku menda yg aku tak paham. Tak lupa juga kepada my sister, Thanksss awk2 semua. Haha
 
Sengetkan kepala anda ~~
 
Yg atas tuu gambar masa exam yg sebelum ni. Adoiii, nk exam pun bukan main bergambar lagi. Haha. Tini yg snap ok. Aku senyum je laa :)
 
P/S : Harini mak aku masak laksa penang. Lepas tuu ada buat kek keju coklat. Perghh... mmg tak terkata laa. Komfirm berat aku naik lagi dan lagi >_<

Bonda Tercinta ♥

Sori sbb agak lambat post ni. Yeah2, korang tau kan semalam hari apa ? Sapa yg tak tahu tuu mai sini aku ketuk2 sikit kepala. Muahaha.

Dear Mummy, Selamat Hari Emak ! Terima kasih sbb jadi mak yg terbaik utk adik. Terima kasih jugak sbb banyak bersabar dgn perangai adik. Adik mintak maaf atas kesalahan2 adik kat mak selama ni. IloveyouFOREVER !

Simple but affective right ? Ngih3 !



 





 

Saturday, 12 May 2012

Tajuk Kena Curi .

 
Harini aku keluar pergi bandar jap dgn Auni, Tini and Doremon *Mimi. Muehehe. Bukan pergi jalan2 ok. Gila ke pergi jalan2, exam dah dekat sgt dah. Aku pergi beli pen2 secukupnya nk exam nanti. Haha. Betapa semangatnya nk menjawab -.-'. Lepas tuu cari buku rujukan science.
 
Auni, awk takut naik eskalator *abaikan kalu salah eja* kan ? Haha.. Sekurang-kurangya awk faham, mcm tuu laa yg saya rasa bila nk lintas jalan :3
 

Thursday, 10 May 2012

Cepat sembuh ye :(

 
 
Kenal kan budak kat atas tuu ? Dah heboh dah dlm fb. Dlm berita pun ada semalam. Ya Allah, sapa tak sedih tengok video tuu :( ? Tahan air mata je aku tgk video tuu. Sampai hati mak dia buat dia mcm tuu. Mak dia pukul dia mcm anak patung. Dah laa anak dia kecik lagi.  Semoga baby comiy ni cepat sembuh. Amin ..
 
 

Korean + Me = Hancuss .

 
Wow, takdi Maizan ajar aku nyanyi lagu hari jadi dlm bahasa korea laa wei. Memandangkan semalam birthday dia, aku nyanyi laa utk dia berbekalkan suara Ramlah Ram aku ni. Huwaa3, lepas tuu dia pun ajar aku nyanyi dlm bahasa korea. Hampeh, tak sedap kot aku nyanyi ke Maizan takdi. Tapi Maizan nyanyi best gila, halus je suara. Whooa, jeles ni ! Kuang3 *joking
 
That's the birthday girl. She is cute right ? Babyface gituu. Tapi sori, dia sudah ada yg punya. Haha ^^
 
Maizan, semoga panjang umur dan berjaya didunia dan diakhirat. Amin .. Senyum sokmo deh Maizan =) Kih3 ! Ily <3
 

Wednesday, 9 May 2012

Shah Rukh Khan .

 
Pheewit. Malam ni crush Auni ada kat tv2 ! Haha .. Kuch Kuch Hotai derrr ! Tak kisah lah dah berapa juta kali aku tgk cerita ni, aku mmg takkan bosan tgk cerita ni. Muahahaha. Comfirm Auni tak tidur lena malam ni. Hihi. Nanti ada yg menangis malam2 buta nanti. Aku ? Aku cool je. Menangis dlm hati je babe. Sapa tahu ? Haha
 
Lesung pipit tuu ^^
 
Oh Auni, tolong lah jgn tgk gambar ni lama2. Nanti SRK batuk, kesian pulak. Haha :D
 

Seminar .

 
 
Takdi budak form 2 ada seminar dekat dewan makan asrama. Entah laa, aku rasa macam tak best je kalau gabung kelas ramai2. Terlalu bisng, sempit, dan sewaktu dgnnya. Serabut wehh >_< ! Tapi aku rasa BI kot yg paling best takdi. Serius ! Muahaha.
 
Esok rasa mcm nk pergi sekolah laa ... Oh, wake up Munirah !! Minggu depan dah nk exam. Buku aku tak sentuh lagi. Urrmm ~~
 
 
OK ! Aku pergi belajar sekarang.. Haha
 
 

Tuesday, 8 May 2012

Stayback .

 
Harini aku stayback dgn Auni, Qilah and Maizan. Kitaorang kan best student. Muahahaha XD. Mula2 pergi library jap teman Maizan pinjam novel. Lepas tuu pergi kelas kosong nama apa entah dekat2 dengan makmal sains tuu. Kitaorg duduk kat situu.
 
Maizan sakit mata takdi. Merah mata dia. Kesian sgt2. Dia balik awal. Tinggal lah aku bersama Auni & Qilah sahaja. Lepas tuu kitaorg kasi mood2 seram sikit. Haha, Cerita hantu. Hantu laa sgt. Haha ! K ah, mood aku nk menulis zero ni. Chawwww =)
 
P/S : Esok budak form 2 ada seminar dekat dewan makan asrama. Huwaaa , aku tak suka. Aku tak suka gabung kelas sbb bising. Aku rela belajar dlm kelas. Takpa laa... redha je. Muahahaa !
 
Comey gilos mata baby ni ..! Tetiba pulak aku ni. Hahaha
 

Monday, 7 May 2012

Saya Boleh :)

 
Aku mengantuk sekarang ni. Faham ? Tapi aku dah taknak tidur lepas Asar sekarang ni. Nanti jadi cepat pelupa. Dear mata, bertahanlah anda sebelum anda dibertahankan. Hee ~
 
 
 
 
 
 

Saturday, 5 May 2012

Semalam Punya Cerita Laa .

 
Hey readers ..! Semalam aku and family pergi rumah sepupu ayah aku dekat Pekan, Pahang. Mak yg beria-ria sgt nk perginya. Nk kenal rumah diorang + melawat sbb sebelum ni tak pernah lagi pergi rumah diorang. Kitaorg makan tengahari together-gether dekat sana.Oh ya, sepupu ayah aku tuu ada jaga anak org tau. Ada 3 org baby semalam dekat rumah dia. Jap2, baby ke lagi kalau dah setahun lebih ? Ah, lantak lah nk panggil baby pon. Haha. 2 perempuan and sorang laki. Aku hanya mampu menahan geram semalam. Diorang comei2 belaka. Jadi babysitter aku semalam =p
 
Lepas tuu kitaorg bertolak balik malam. Masa otw balik tuu hujan lebat + petir. Sumpah takut gila petir. Terang benderang langit wei. Oleh kerana aku takut seperti seorang kanak2 3 tahun, aku pun pejam mata je laa. Last2 tertidur .. Masa aku sedar tuu dah sampai pun kat rumah.
 
Oh ya, semalam aku tgk Super Spontan. First time tgk wei.! Maklumlah, alang2 dpt astro free ni aku try laa tgk. Terburai perut aku wei, tgk diorang semue. Yg paling x tahan part Johan sebut ' Vangang betol laa ko ni' . Haha .. Gelak sampai cabut gigi. Oppsss !
 
 
Oh .