Who Am I ?

My Followers :

Tuesday, 31 July 2012

Tata Titi Tutu .

 
♥ ♥ ♥ ♥
 
Hei, Harini hari last Cg Maslina ada kat sekolah. Waa, sedih tuu tak payah cakap laa. Masa balik takdi aku and yg lain pergi salam2 & peluk cikgu. Cikgu menangis wei. Tersentuhlah jugak masa tgk cikgu nangis. Tapi aku tak nangis pun takdi. Well, aku kan katang :P
 
Kelubi lah yg paling teruk menangis takdi. Habis banjir satu sekolah. Wakaka. Eh2, masa balik tuu aku dgn yg lain sempat ambil gambar dgn cikgu. Dear Pelat, aku tgh tunggu gambar takdi tuu ni. Kikiki.
 
Erm .. K lah. Aku dah tak tau nak tulis apa. Cg Maslina, kitaorang semua syg cikgu  ♥ Hihi
 
P/S : Tahukah anda ? Menangis tuu ialah satu cara utk melepaskan tekanan. >_<
 

Wednesday, 25 July 2012

Bukak Puasa Together-Gether .



Hai readers. Harini aku and budak kelas 2 Adv yg lain bukak puasa dgn guru kelas kesayangan kami *Cg Maslina* dekat kedai poknam. Alhamdulillah makan ok je takdi kat sana. Lauk pun boleh laa. Dan ... Takdi telah berlakunya adegan-adegan perebutan makanan sesama kami. Muahaha XD

Erm ... Lepas makan tuu aku, Auni, Iffah ngan Badrul sempat borak-borak ngan cikgu. Eh2, Tini and Qilah pun ada tapi masa tuu diorang tgh pergi bungkus air. Best dpt sembang dgn cikgu. Tapi ... Kesian dekat Iffah. Badrul selalu kacau dia. Badrul, tlg jgn ganggu polis aku. Kekgi pakwe Iffah marah nanti. Haha :D

Erm ... Sampai sini dululah. Aku nak buat hw pulak ni. Kang tak pasal2 dpt hadiah denda percuma esok. Assalamualaikum ;)

Tuesday, 24 July 2012

Lost .



Hai rakyat jelata sekalian. Dgn ini beta mengumumkan bahawa beta telah kehilangan suara beta pada pagi takdi. Huwaaa, acano ni ? Dah laa nanti ada kena buat persembahan drama Rumpelstiltskin. Aku jadi narrator. Aku takut kalau suara aku tak sempat sembuh

Nak bercakap pun sikit punya seksa. Sebenarnya ada cerita macam mana suara aku boleh hilang. Tapi ianya secret garden. Orang-orang tertentu je boleh tahu. Kih kih kih. Sekian utk hari ini. Assalamualaikum ~

Sunday, 22 July 2012

Sorry .



Hei hei hei. Sorry lamat tak update. Tuan blog ni tgh sakit. Hihi --

Wednesday, 18 July 2012

A Day Without Police :(

 
Hei readers ! So, how are you today ? Aku bajed speaking je ni. Muahaha. Erm, harini birthday ayahanda aku yg tercinta  ♥ ! Hihi. Happy Birthday Ayah. Hari Jumaat nanti kita pergi berenang k ? Kuing kuing kuing. Mak aku buat kek utk ayah aku. Dekat atas kek tuu ada tulis ' Best Father Ever ' . Isn't that sweet ? Sekali lagi bajed org putih --'
 
 
Erm .. Harini polis yg paling baik and cun didunia tak mari. Hehe. Sapa lagi ? Cik Iffah kitalah ;) ! Sunyi takda dia. And ... Takda org nak jaga keselamatan aku and the geng harini. Biasanya dia yg jaga kitaorg. Dia yg marah kalau aku 'naughty-naughty' masa nak lintas jalan.
 
Dan .. Gara-gara cik polis kita tiada takdi. Wang aku telah dicuri. Iaitu sebanyak RM 000000.10 . Nampak tak ? Seposen aku hilang. Dan .. Auni nyaris-nyaris kena langgar dgn fixie Haziq Dahalan takdi. Fatini pulak jatuh bergolek-golek masa nak naik tangga pergi ICTL takdi. Maizan pulak hampir-hampir terjatuh daripada kerusinya kerana terlalu merindui Iffah. Kelubi pulak terlekat straw dia masa minum air Fresh Orange.
 
Dan sesungguhnya, semua di atas itu cumalah rekaan semata-mata. Muehehe. Relax relax ~ Aku mmg suka merepek. Biarlah aku merepek sorang-sorang dekat sini. *Buat-buat merajuk sambil lari masuk bilik ketuk-ketuk bantal* >_<
 
Iffah , esok mari sekolah neh ? Kitaorg rindu awk ni. Kih kih kih -
 
 
 

Monday, 16 July 2012

Doakan Untukmu Sayang ♥

 
Lagu ni ... Lagu ni ... Lagu ni mengingatkan aku kat seseorang.! K tipu, lagu ni touching. Best pulak tuu (Y) . Aku suka lagu ni.
 
Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kamu sayang


Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi

Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuh
an tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)



Err ?



 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunday, 15 July 2012

Setiap Pertemuan Ada Perpisahan .

 
Hai. Toche2. *tetiba* ! Erm, takdi ada majlis perpisahan cikgu sains aku, cg Z.  Huwaaaa >_< ! Cikgu science kesayangan aku tuu wei. Cikgu tuu best gila. Dia pandai buat lawak :D . Eh2, jeruk kelubi (Qilah) menangis takdi. Aku ? Menangis dalam hati je. Hoho *_*
 
Erm .. Eh2 ! Best cakap sorang kan ? Best gila-gila. Tak percaya try lah wei. :P
 
Tiada kaitan o_o
 

Saturday, 14 July 2012

Thanks .

 
Yoyoyo, jangan terkejut bila bukak blog aku. Aku dah pakai blogskin sekarang. Mula-mula tak tahu pun cara nak guna blogskin tapi Maizan a.k.a Babyface yg ajar. Thanks dear ~~
 
 
Nanti aku belanja mu holiday 3 hari 2 malam di rumah sendiri k. Hehe. Kejam gila. K ah. Assalamualaikum !

Thursday, 12 July 2012

My BedroomS :P

 
 
 
 
 
 
 
So, welcome to my bedrooms. Waaaa, koya. Bilik aku suatu hari nanti kot. Muehehe.
 
 
 
 

Tajuk Kena Culik !

 


Hai. Harini aku nak cerita pasal harini. Ye laa, takkan nak cerita pasal esok pulak kan ? Apa aku merepek ni ? Awal-awal dah buat korang pening kepala baca blog aku. Muehehe. Ermmm, takdi ialah pengalaman pertama aku tengok org kena 'rasuk'. Takut tuu tak payah cakap lah.

Masa tuu aku and Maizan tgh otw nak naik kelas sbb nak ambil buku penulisan dia. Lepas tuu aku terdengar 'benda itu'. Dengar dia jerit pun dah buat bulu roma aku meremang. Tapi Maizan cakap kena kuat semangat kalau tak 'benda tuu' senang masuk. Aku pun istighfar je banyak-banyak.

Lepas tuu dia suruh pegang tangan dia kuat-kuat sbb masa tuu aku mmg cuak gila. Pengalaman pertama lah katakan. Aku pegang tangan dia sampai berdarah wei sbb terlalu kuat. Joke. Ngeh ngeh ngeh ~

Habis bab tuu. Takdi kan masa dlm kelas. Iffah telah dilanda serangan 'gelak tanpa henti'. Aku pun tak tau laa yg benda yg aku cakap boleh jadi lawak macam tuu. Boleh masuk Maharaja Lawak kot. Muahaha. Iffah, esok nak berapa kilo 'berlian' ? Haha. Hanya aku dan Iffah yg faham. XD

Eh, takdi aku pergi berenang. Sekarang badan rasa segar-bugar je. Mak aku pulak buat kuih apam polkadot harini. Apa lagi, balik je kolam terus aku hentam dekat-dekat 10 bijik. Ngeh ngeh ngeh --

K lah . Sampai sini je. Thanks sbb sudi baca. *bajed ada org baca* ! Chaww. Assalamualaikum.

 
 
 
 
 

Wednesday, 11 July 2012

Percaya Atau Tidak .

 
Percaya atau tidak ? Aku dah potong rambut aku semalam. Mak aku yg potong. Huwaaa .. Sebenarnya taknak potong sbb sayang gila tapi terpaksa. Rambut, jaga diri awak dekat sana elok-elok k. Ahaha. Gila :P .
 

Tuesday, 10 July 2012

Terlebih Aerobik .

 
Seperti yg sudah diketahui oleh semua budak sekolah, harini ada aerobik yg wajib dihadiri oleh semua pelajar. Ceh, skema pelik je ayat aku. Muahaha. Ok, pukul 7.25 tuu semua dah kena bergerak pergi dewan. Budak lelaki dekat dewan terbuka and budak perempuan dekat dewan mercu.
 
Dan .. Anugerah pelajar yg paling bersemangat melakukan senaman aerobik tadi jatuh kepada Auni Nasuha. Muahaha. Habis semangat dia buat weh. Kalau rakam buat masuk youtube, mahu cecah 9.6 juta jugak yg menonton. Keh keh keh ~ Tapi mmg tak leh tahan tgk dia buat. Habis semangat sampai terpijak kasut aku :p
 
Lepas habis aerobik, masuk kelas. Belajar then rehat. Lepas rehat langsung tak belajar. Aku dgn kawan2 aku main tab Qilah. Tengok hnatu jepun. Haha. Lepas tuu diorang layan cerita 'Hanya Aku Cinta Kau Seorang'. Aku tidur dgn Syuk. Kroh kroh roh ^^
 
 
Masa balik tuu Iffah and Qilah belanja aku air. Tenkiu mek. Juga lolipop yg diberikan oleh Auni setelah aku berpura-pura merajuk dgn dia. Merajuk tipu-tipu je k. Takde maknanya nk merajuk betul2 pasal hal kecik. Toing toing. K lah. Assalamualaikum --
 

Monday, 9 July 2012

Beregu Badminton .

 
Hello readers. Harini aku ada masa PJ seperti biasa bersama kelas 2 Bri. Cikgu buat petandingan badminton. Kelas 2 Adv lawan 2 Bri. Single ada, beregu ada. Aku masuk beregu punya dgn Mek Ijan.
 
Dan .. Kami pun main dgn semangatnya. Tapi .. Nasib tidak menyebelahi kami. Aku kalah :'( .Takpe lah. Sebenarnya aku and Maizan bagi chance je takdi. Huwaa2. Relax2. Gurau je :p
 
Eh, mak aku buat kek favourite aku harini. Yippie. Ily mum. Dapat jugak lupakan sikit benda yg berlaku dekat aku. Hurmm , tgk post sebelum ni laa wei. :'(
 
I can be tough , I can be strong !
 
 
Tapi kadang2 sabar aku pun ada batas.! Auni, awk kata nak dtg rumah saya petang ni kan ? Nak buat kerja Geo. Tapi tak jadi pulak sbb hujan. Hurmm, baru ingat nak story-mory dgn awk ni budak Thailand . K lah. Chaww. Assalamualaikum. Jawab kalau taknak dosa. Hihi.

Dosa Menabur Fitnah !

 
untitled
 
Firman Allah bermaksud: “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
 
Sabda Rasulullah SAW bermaksud: “Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).
 
 
 
 

Saturday, 7 July 2012

All Is Well .

 
 
Alhamdulillah. Semua dah kembali OK ! Dan sekarang aku rasa tenang sangat. Weeeeheeee. Cop2 adakah nama blog aku kelakar ? Hantarkan jawapan anda ke 36200 sekarang. Muahaha. K lah. Chawww. Assalamualaikum. Tak jawab dosa :p

Thursday, 5 July 2012

Facts About Me .

 
Yoyoyo. Tiba-tiba rasa macam nak buat post lagi satu untuk hari ni. Al-maklumlah, bukan senang aku dpt date lama2 dgn laptop adik aku ni. Yes, aku rembat e-book adik aku untuk menaip entry ini. Muahaha. *Gelak kejam tak berapa nak kejam*. So, malas nak muqadimmah panjang-panjang, kita start k.
 
So, tengok tajuk pun dah tahu kan aku nak cerita pasal apa ? Sebelum ni dah pernah buat pun entry yg mcm ni, tapi aku nak buat lagi sbb aku rajin. Eeii, ayat last tak boleh blah. Ahaha. So ... Lets get it started --
 
1- Aku tak boleh buat homework tanpa dengar lagu kalau tak aku tertidur. Tahu-tahu laa, aku biasanya buat hw malam. Tapi kalau aku betul2 nak focus benda yg aku tgh buat, aku lebih sukakan suasana yg diam.
 
2- Aku suka menyanyi walaupun suara aku 'sumbang seribu'. Menyanyi utk suka-suka je. Biasanya kawan-kawan aku laa yg jadi mangsa kena dengar aku menyanyi. Cop2, aku tak menyanyi depan lelaki ok. Aurat wei. Hihihi *Gelak mcm Cat dlm Victorious*
 
3- Aku seorang yg kuat makan. Percaya atau tidak ? Itulah kenyataannya. Kdg2, aku makan nasi lagi banyak dari ayah aku. Err ? Adakah itu normal ? Jeng jeng jeng ~
 
4- Aku suka jalan-jalan dgn family aku. Pergi pantai, pergi kebun mak aku, pergi mana-mana je laa. Asalkan ada family. Ngee --
 
5- Swimming is my new hobby. Kalau ada malam free je, aku pergi swimming with my beloved father and beloved sister. Alhamdulillah, sekarang ni aku dah pandai berenang sikit. Hasil penat lelah ayah aku ajar. Thanks daddy ^^
 
 
6- Aku seorang yg 'agak' pendiam dlm kelas tapi yg paling 'gila' diantara kawan2 baik aku. Macam mana tu ? Mu orang fikir laa sendiri.
 
7- Aku ni kadang-kadang terlalu 'lembut'. Bukannya lembut mcm 'nyah' yg gedik-gedik tuu. Tapi aku tak pandai nak lawan/marah org sgt. Aku diam je. Tapi aku mmg tak akan biarkan seseorang tuu pijak kepala aku. Adalah cara yg aku buat ;)
 
8- Aku sukakan ketenangan. Suasana yg relax je. Tak suka bising-bising.
 
9- Kalau aku dah benci seseorang tu, mmg susah aku nak sayang dia semula. Tapi aku benci pun bersebab. Jarang lah aku nak membenci seseorang dlm hidup aku sbb aku terlalu mudah memaafkan orang.
 
10- Aku suka minum air Dutch Lady Chocolate. Walaupun ada org kata aku mcm budak sbb still minum susu coklat, aku tetap suka. Kuing kuing kuing.
 
 
11- Aku pernah ada pengalaman jatuh motor. Masa tuu darjah 6 kalau tak silap. Ayah aku ajar aku bawa motor. Aku berlatih bawa dekat jalan kampung. Lepas tuu, masa nak u-turn tuu, aku tersalah 'preh' laju2 sampai tercampak motor. Takut gila masa tuu wei. Aku luka-luka sikit je. 
 
12- Aku suka berambut panjang. Sekarang ni rambut aku dah melebihi bahu. Panjang lagi. Tapi mak aku suruh potong sbb mak aku kata 'Masa tgh belajar ni tak payah simpan rambut panjang-panjang, susah nak jaga'. Dah berapa kali mak aku suruh potong rambut, tapi aku taknak. Hihi.
 
13- Psshhtt, aku suka tengok cerita hindustan. Same goes like Auni. *Broken English*. Muahaha. Aku terikut-ikut mak aku sbb masa umur 5, 6 tahun mak aku ada beli CD cerita hindustan. Aku tengok and sampai sekarang aku suka tengok cerita hindustan. My favourite hero is Shahid Kapoor and my favourite heroin is Priyanka Chopra.
 
 
 
14- Aku pernah tersalah masuk lif dekat hotel. Nasib baik masa tuu ayah aku jadi hero. Kalau tak mungkin aku dah sesat dlm hotel tuu.
 
15- Aku suka dengar bunyi air hujan :)
 
 
16- Aku takut petir, kilat guruh dan sewaktu dgnnya >_<
 
17- Aku seorang yg mudah tersenyum. Tapi ikut mood laa jugak.
 
Emm, cukup sampai sini laa dulu. Mata dah kirim email suruh tidur ni. Assalamualaikum. Nite ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagu Itu Song .

 
Again ? Tajuk yg nak makan penampar 3 dimensi. Muahaha.
 
Alice - Avril Lavigne
 
Tripping out
Spinning around
I'm underground, I fell down
yeah, I fell down

I'm freaking out
Where am I now?
Upside down
And I can't stop it now
You can't stop me now

I, I'll get by
I, I'll survive
When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
Don't you try to stop it
I, I won't cry

I found myself in Wonderland
Get back on my feet again
Is this real?
Is it pretend?
I'll take a stand until the end

I, I'll get by
I, I'll survive
When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
Don't you try to stop me
I, I won't cry

I, I'll get by
I, I'll survive
When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
Don't you try to stop me
I, and I won't cry
 
Kenapa aku rasa lagu ni sedih ? Kenapa aku rasa nak menangis bila dengar lagu ni ?

Wednesday, 4 July 2012

Yesterday + Today

 
Hi. I'm back. Seems like someone had missed me so much since that I dont update my blog for 3 days. Err ? 3 days ? I guess only. Oh, abaikan kalau ayat aku salah kat atas tuu. Practice makes perfect k. Hoho.
 
Ok. Aku cerita pasal semalam dulu. Memandangkan semalam aku langsung tak sempat nak dating dgn komputer XD ! Dan .. Semalam, buat pertama kalinya pada tahun 2012 .... Nama aku kena ambil sbb datang sekolah lambat. Hoorayy. Give me a clap :P ! Gembira wei. Euuww.
 
Aku pergi sekolah lambat sbb aku bangun lambat. Pukul 7 aku baru bangun. Can you imagine ?  Satu family aku bangun lambat sbb tak terjaga. Anda boleh bayangkan betapa kelam kabutnya situasi pada pagi itu. Aku ? Aku chill je. Siap boleh tambah 2 pinggan nasi goreng mak aku. Ah, kononya ~
 
Eh2, takdi ada sepupu aku dari KL singgah rumah. Dpt main dgn baby dia yg super cute. Hehe.
 
Sekian. Assalamualaikum --

Monday, 2 July 2012

Denda :(

 
Hey stalkers ! *bajed aku ada stalkers* . Tengok tajuk pun dah tahu kan aku nak bercerita pasal apa sekarang ni. Yes, aku kena denda mas BI takdi. Mmg best gila. Muahaha. Aku kena denda sbb tak bawak buku teks.
 
So .. Dendanya ialah kena pusing padang sekolah 5 kali. K tipu. Aku kena tulis ayat ' I must bring my English textbook ' 100 kali dan kena hantar harini jugak. Nasib baik aku sempat siap takdi.  Maizan ada tolong aku takdi. Thanks Mek Ijan :D
 
Eh, aku dah blurr nak tulis apa ni. Setakat ni je laa utk harini. Assalamualaikum. Chaww --