Who Am I ?

My Followers :

Friday, 31 August 2012

Mood : Letih Letih Letih !

 
 
Hey there ! What's up ? Ahaa . Takda menda lain nk tanya . Ok . Harini mak aku masak laksa penang kaw kaw punya sbb ada tetamu nak mari . Iaitu keluarga Osyin . Hehe . Sebenarnya haritu mak Osyin ada masak nasi beriani utk family aku dtg beraya , so kira mak aku nak balas balik laa ni .
 
Lepas sarapan je terus bergerak . Buat apa yg patut . Kemas rumah sikit , basuh pinggan sikit dan lain-lain . Perghh .. Senaman di pagi hari . Dlm pukul 11 lebih tuu diorang pun sampai . Kitaorg makan sama-sama . Aku pun join makan sekali walaupun tak dijemput . Ahaha . Lapar wei . Haruman laksa mak aku tuu menyeksa zahir dan batinku . Cewwah !
 
Lepas tuu ayah aku pergi sembahyang Jumaat . Aku , Mak aku dan adik beradik lain ni pergi bertandang ke rumah mak pengasuh aku di Binjai . Mak pengasuh aku ni yg jaga aku masa kecik-kecik sbb mak aku kerja dulu . Erm , dekat sana dpt makan KFC free wei . Rezeki , rezeki ~ Alhamdulillah :D
 
Lepas balik tuu solat Zuhur . Paaapppp ! Kawan-kawan ayah aku pulak nak dtg . Waduh-waduh , terus bergerak ke stesen sinki utk membasuh pinggan-pinggan yg telah digunakan takdi . Sedikit kelam kabut disitu ^^ . 2 org kawan ayah aku bersama family diorang yg dtg . Diorang makan laksa yg mak aku buat tuu sebab banyak gila lebih .
 
Lepas tuu , Dua-dua kawan ayah aku ni balik . Then ada jiran lama aku pulak dtg raya . Sekali lagi aksi kelam kabut  seperti takdi terjadi lagi . Penat wei . Tapi takpa , bukannya selalu org nak datang rumah ni . Next .. Ada tetamu penting pulak nak mari .  Tak lain dan tak bukan , Auni . Ahaaa , pagi-pagi lagi aku dah text suruh dia mari . Dia dtg dgn adik kesayangan dia , Aniqah ~
 
Auni ada bagi aku 1 plastik yg penuh dgn makanan . Makanan apa ? Biarlah rahsia ~~ Btw , Thanks Auni ! Makanan yg anda beri tersangatlah banyak seolah-olah ingin membuat diriku yg sudah gemuk ini semakin gemuk . Ahaa . Aku pun jemput laa Auni makan . Tapi dia kata dia kenyang . Aku syak yg dia ni tgh shy shy meow sbb ada tetamu lain selain dia . Ngeh ngeh ngeh * Gelak Nganjing * --
 
Urm .. Sampai sini je laa . Chawww ~
 
Eh2 jap . Aku terjumpa gambar ni :
 
 
Banpo Bridge ( Moonlight Rainbow Fountain ) yg terletak di Seoul , Korea Selatan . Comel kan ? XD
 
 

My Heart Is Very The Touching :(

 
* Psstt , Abaikan tajuk yg broken english tuu . Bacalah cerita dekat bawah ni . Aku terjumpa dlm fb . Tersentuh gila wei . *
 
Seorang pemuda tentera yg berkerja sebagai tentera di sebuah negara asing sering dihina kerana dia mempercayai adanya ALLAH ...

Seorang Kapten yg berkepercayaan atheist mahu menguji beliau dlm usaha memalukan beliau kpd kalangan tentera yg lain . Kapten tersebut memanggil beliau utk mengambil kunci Jeep askar utk dialihkan kedudukan Jeep trsebut ke tmpat yg disediakan .

Jawab pemuda itu : Saya tidak boleh memandu kapten kerana bsaya tidak mempunyai kemahiran dlm memandu Jeep yg canggih tersebut .

Kapten tersebut berkata : Kamu mintalah pada tuhan kamu dan tunjukkan bahawa tuhan kamu itu berkuasa atau tidak ... Lalu pemuda itu mengambil kunci tersebut dan berdoa kepada ALLAH S.W.T , ketika beliau sedang berjalan menghampiri Jeep tersebut , dengan penuh berhati-hati beliau mengerakkan JEEP tersebut ke tempat
asalnya . Lalu beliau mematikan enjin Jeep tersebut . Pemuda itu keluar dari Jeep tersebut dgn perasaan teruja kerana pertama kali beliau memandu Jeep secanggih itu walaupun hanya beberapa meter sahaja pergerakan yg dilakukan .

Keluar sahaja dari Jeep tersebut , kelihatan Kapten dan tentera yg lain menangis kesemuanya . Lalu mereka semua berkata " KAMI MAHU BERIBADAH KPD TUHAN KAMU !! " kata tentera2 yg lain . Pemuda tersebut berasa hairan ... Lalu Kapten yg menyuruh pemuda itu mengalihkan Jeep tersebut membuka hud Jeep tersebut dan menunjukkan kpd pemuda itu bahawa Jeep tersebut tidak mempunyai enjin ..!!

MAHA SUCI ALLAH YANG MAHA ESA LAGI BERKUASA ...
Melutut pemuda tersebut bersama tentera yg lain bersujud kpd ALLAH S.W.T ... PEMUDA ITU BERKATA : Tuhan yang memberikan kehidupan kepada apa yang tidak wujud .
 
# Subhanallah ! Jadikan cerita ini sbg pengajaran .
 

Thursday, 30 August 2012

Merdeka Raya ~

 
 
Hai ibuk-ibuk dan bapak-bapak sekalian . Heee . Harini sekolah aku ada buat sambutan Merdeka Raya . Semua kena pakai baju raya . Lepas tuu bawak saki baki kuih raya yg ada . Aku bawak puding caramel . Air tangan aku ok . Aku buat puding tuu petang semalam . A big thanks to my mum yg tlg kukuskan . Dan Cik Auw Auw yg bagitau aku rahsia resipi ni and bagi semangat supaya aku buat . Ahaaa , jgn main-main weh . Nak masak ni kena ada semangat dulu . Kalu tak ..... Lu pikir lah sendiri ~~ Ehekk ^_^
 
Mula-mula sampai sekolah tuu . Mcm biasa lah . Main permainan budak-budak sikit . Usha-usha sapa warna baju raya yg sama dgn kita . Lepas tuu ckp kalau sama tuu ada jodoh . Lol . Aku and the geng still main permainan ni wei . Suka-suka je k . Bukannya betul-betul pun . Tolong lahhhhhh ~~ Yg sama tuu cumalah kebetulan . :3
 
Eh2 , tadi belajar tau sebelum rehat . Cikgu dah bagi warning awal-awal suruh bawak buku . Mcm perli aku je :D . Lepas tuu , pergi berkumpul dekat Dewan Terbuka . Baru majlis nk start , tiba-tiba ada freeshow . Err ... Aku tak nak ingat wei . Tolong ahh ~~ Bagi aku masa * Ayat dramatic gila * .
 
Next , ada sesi nyanyi lagu kemerdekaan . Semangat pelik je aku nyanyi takdi . Ahakk . Lepas tuu sesi makan ! Yeayy .. Aku mmg lapar gila masa tuu . Masa makan tuu , aku diam seribu bahasa . Ahaaa , aku time tgh lapar mmg diam . Mood tak stabil . :) Siap makan tuu , aku pergi kacau meja makanan kelas lain . Usha-usha sikit makanan diorang . Lepas tuu tangan ni tiba-tiba gatal nak curi-curi sikit . :p
 
Siap makan boleh balik . Aku lepak dekat wakaf dulu dgn Auni & Iffah . Dan .......... Aku telah saksikan 1 lagi peristiwa bersejarah . Ada kucing lemas dlm longkang . Aku dpt tgk daripada dia mula-mula jatuh , masa dia nazak , then ...... Innalilahi Wa Inna Ilaihi Roji'un . Sedih weh . Lewat sikit je . Walaupun aku takut kucing , tak bermakna aku benci kucing . Segeli-geli aku dgn kucing pun , masih ada sifat belas kasihan dlm diri ini . Sedihh .. Waaaa >_< !
 
Sekian saja post utk harini . Gambar ? Sorry 2 say . Aku malas nk buat masuk . Assalamualaikum * Tak jawab dosa * :))
 
P/S : Kdg2 kita rasa takda sorang pun yg faham kita . Dlm waktu tuu , kita kena buat semuanya sendiri dgn memohon pertolongan drpdNya ~
 

Monday, 27 August 2012

Done :D

 
 
Finally .... Kumpulan aku dah siap persembahkan drama kami takdi . Phewww ~ Setelah sekian lama . Debar gila sebelum nak buat drama tuu . Maklumlah .. Satu sekolah dtg tengok . Ahaha . Kononnya .
 
Eh2 , aku pinjam jacket pengawas Auni je utk menyerlahkan watak narrator yg tak berapa nk menyerlah . Heee XD ! Mak aku yg hantar pakaian aku kat sekolah . Aku tertinggal pagi takdi * careless *. Thankss mum . You're my superheroin laaa  ♥
 
Erm , apa lagi erk ? Takda dah kot . Aku takda mood nk update harini . Mungkin sbb penat . MUNGKIN ok ! ^_^

Sunday, 26 August 2012

Aidilfitri 2012 .

 
 
Hai readers . Lebih kurang seminggu dah aku tak update blog . Tetiba rasa janggal pulak . Malu pun ada sbb dah ketinggalan hari nak update pasal raya . Erm , tahun ni aku raya dekat kampung belah ayah aku iaitu Kelantan . Baju raya aku tahun ni colour merah .  " Merahnya mak ngah ! " . * Bak kata mak aku *
 
Eh2 , malam sebelum raya tuu kan , kitaorg satu family dekat sana ada barbeque sikit . Makan sate2 , ikan2 dan lain . Best gila malam tuu .Tolong jgn tanya berapa cucuk sate aku makan malam tuu :P  * Favourite aku sate ayam ! Nyum nyum ~ *
 
Masa hari raya pertama , aku and family aku pergi raya rumah saudara2 kami yg ada dekat sana . Hari raya kedua pulak aku duduk rumah je menjalani proses penambahan berat badan XD ! Lepas tuu kan , masa petang hari raya kedua tuu aku pergi kedai dgn sepupu aku . Paksu aku suruh tlg beli ais . Aku pun pergi laa naik motor dgn sepupu aku .
 
Ni laa motor yg aku naik . * Rekaan semata-mata *
 
Siap2 beli apa semua , kitaorg pun nak balik . Berat bertambah masa balik tuu . Dgn aisnya , lepas tuu air gas satu botol besar dan ada brg2 lain sikit . Mu orang pun tahu kan jalan dekat kampung tuu mcm mana . Berbukit bukau wei . Masa nak naik bukit tuu aku tak tukar gear , aku guna gear 3 je berterusan .
 
Suddenly * Tiba-tiba jadi omputeh * , motor yg aku naik tuu mampus masa tgh naik bukit . Gila seram :( . Aku tahan motor tuu dgn kaki aku . Habis semua tenaga aku guna . Nak pikul beban motor tuu dgn isi-isi dia naik sampai atas jalan yg berbukit tuu . Pergghh , nasib baik aku katang sikit . Berjaya jugak aku bawak naik motor tuu . Kalau tak ... Jatuh berguling ala-ala hindustan laa aku dgn sepupu aku . Ahakkkkss !
 
Ok . Habis cerita pasal tuu . Kita sambung pulak ya . Hehe . Raya ketiga family aku bertolak balik kampung belah mak aku di Perak . Hari raya keempat pulak ada sepupu aku nak akad nikah . Akad nikah tuu petang . Aku tak ikut sbb aku TERtidur . ' TER ' itu yg penting . Masa aku bangun semua dah nk pergi . Mmg dah tak sempat nak bersiap-siap . Sedih weii :'(  .. Btw , congrate Kak Wani :D
 
Keesokannya pulak , kenduri utk sepupu aku yg kawin tuu . Aku jadi tukang masak . Cewah , tipu je wei . Aku tukang jaga bhgn makanan & minuman . Cop2 , masa kenduri tuu kan , ada ayam percik wei. Terpercik-percik aku makan . Hahaha . Yg penting , aku mmg makan ayam-ayam tersebut tanpa belas kasihannya . Dlm 5 atau 6 ekor isi ayam jugak laa yg terkorban . Ayat cam kejam je ! >_<
 
Esoknya aku bertolak balik Kemaman . Penat wei . Seharian duduk dlm kereta . Maklumlah , dari Perak ke Terengganu . Dlm 10 jam lebih laa jugak . Hari Sabtu tuu pulak aku kemas-kemas rumah . Ada tetamu nak dtg beraya iaitu ......
 
My cousin from Bradford . Hak puiihhh ~~ ;D
 
Sekian laa utk post pasal raya . Maaf kalau ada terkurang atau terlebih . Maaf jugak kalau ada yg terlonggar hati dgn post-post yg ada dlm blog ini . Selamat Hari Raya ! Maaf zahir dan batin :)
 

Saturday, 18 August 2012

Tajuk Apa Haaaa ?


Hei yoo ! What's up ? Blog aku berkemungkinan tidak akan beroperasi selama seminggu kerana aku sdg berada di kampung aku iaitu Paris *Lol* . Dont missing missing me k. Muahahahaha XD

Sunday, 12 August 2012

Surprise ?

 
Hei. Harini dekat sekolah takda cerita yg best sgt. Tapi kan .. Masa aku balik sekolah takdi. Aku masuk bilik aku. Tiba-tiba .....
 
JENG JENG JENG !!!
 
Aku nampak ada satu kotak hadiah berbalut atas meja. Terus pergi belek2 kotak tuu. Rupanya tuu hadiah drpd mak aku sempena birthday aku yg lepas. Ahaha. Maklumlah , masa birthday aku hari tuu , mak aku buat kek coklat je. Aku ingat mak aku mmg tak akan bagi aku hadiah sbb aku dah tua besar. Ngeh ngeh ngeh =p
 
 
Btw , Terima kasih mak. Sungguh tidak dijangka. Ahaha. Hadiah apa ? Secret garden wei. Aku saja nak buat korang suspen sikit. Sikit punya kejam aku ni. ^_^

Friday, 10 August 2012

Tiba-Tiba Aku Ingin ..

 
Hei hei hei ! Entah kenapa, aku rasa tertarik nak belajar ' hand/sign language ' . Hehe. Sebenarnya aku baru lepas tgk video clip ' Give Me Your Hand - The Ready Set ' . Dlm video tuu ada perempuan buat hand language utk menunjukkan lirik lagu tuu. Comel molek perempuan tuu buat.
 
Aku pun apa lagi. Terus tiru sikit gaya2 yg dia buat. Lepas tuu usha2 google search. Hihi :-)
 


Sekian . Assalamualaikum dan selamat berbuka puasa . Walaupun lagi sejam nak berbuka . Ahaha :D

Tuesday, 7 August 2012

Finally Falling .

 
Hei stalkers-stalkers sekalian. Aku ada benda nak cerita ni. Tapi ... Janji mu org takkan gelakkan aku tau. Aku masih lagi malu sbb kejadian takdi ni. Ok, takdi mcm biasa, pukul 1:30 aku pergi sembahyang zohor dkt Dewan Mercu.
 
Siap sembahnyang tuu, Aku, Auni and Syawal jalan bertiga. Lepas tuu sampai dekat belakang Dewan Terbuka tuu ada tebing tau. Aku pun ambil lah kesempatan nak berangan jadi model jalan atas tebing tuu memandangkan takda lelaki yg jalan belakang aku.
 
 
Tgh aku berangan jadi model tuu kan ... Tiba-tiba ....
 
JENG JENG JENG !!
 
 
 
Aku TERjatuh dgn ayunya dekat tepi tebing tuu. Malu tuu tak payah cakap laa. Terus bangun buat dunno je. Nasib baik mek Auni tolong aku takdi. Tolong gelak k. Duhhh .. Aku dah laa tgh malu >_< !
 
Serius aku kata, tadi tuu last aku main jalan2 atas tebing tuu. Lain kali aku tak buat dah. Tapi kalau terbuat jugak jgn marah k, sbb aku mmg suka main jalan2 ala-ala model atas tebing tuu. Tebing tuu dah jadi playground aku wei. Ahaha :D
 
Eh2, harini aku balik sekolah lambat sikit. Aaku and the geng ada buat latihan utk drama RumpelSoftSkin. Eh2, RumpelStiltSkin. Hoho. Latihan takdi mcm main2 je tapi rancangan yg aku kitaorg plan masa main2 takdi tuu boleh tahan best jugak wei. Hakhak :)
 
 
 

Friday, 3 August 2012

Because You Love Me ♥

 

You were my strength when I was weak ,
You were my voice when I couldn’t speak ,
You were my eyes when I couldn’t see ,
You saw the best there was in me ♥ 

P/S : Dipetik dr lagu Celine Rumah. Eh2, Celine Dion . Ngeh nghe ngeh ~

Mak & Ayah , terima kasih sbb dah jaga adik dgn baik selama 14 tahun. Adik syg mak dgn ayah sampai bila-bila. Thanks sbb dah bimbing adik dan selalu ada time susah dan sng adik. I love u forever and ever  ♥


Thursday, 2 August 2012

Doa Untuk Sahabat ♥

 
Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah .. Panjangkanlah umur sahabatku , kurniakanlah kesihatan yang baik
padanya , terangi hatinya dengan nur pancaran iman ..
Ya Allah ..tetapkanlah hatinya , perluaskanlah rezekinya , dekatkanlah
hatinya kepada kebaikan , jauhkanlah hatinya pada kejahatan , tunaikanlah
hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat ...
Ya Muhaimin .. jika dia jatuh hati , izinkanlah dia menyentuh hati seseorang
yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta
nafsu.
Ya Rabbana .. jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan
hatinya pada hatiMu .. Ya Rabbul Izzati ..jika dia rindu , rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu ..
Ya Muhaimin .. Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam
perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu ..
Ya Allah Yang Tercinta .. jika kau halalkan aku merindui sahabatku ,
janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta
hakiki , rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu
Ya Allah .. kurniakanlah sahabatku kesenangan , ketenangan , kebahagiaan dan
kecemerlangan hidup di dunia dan akhirat kelak ..
Ya Rabbul Izzati .. bahagiakanlah hatinya sebagaimana Engkau bahagiakan
hati hambaMu yang lain ... AMIN
 
 
Dear kawan, jgn sedih-sedih lagi k. Aku tak tahan tengok mu org semua nangis takdi. Hancur hati aku tgk mu org nangis takdi. Tak pernah aku tgk mu org semua menangis seteruk takdi :'( Sabar banyak-banyak k. Semua org ada kenangan pahit dlm hidup ni. InsyaAllah aku akan sokmo doakan yg terbaik utk mu org semua.
 
Aku terpegun gila dengar Auni cakap takdi. Mcm WOW ! Serius ada bakat jadi penceramah laa wei. Tabik ah Auni. Auni, lepas ni jgn sedih-sedih lagi k. Mu sedih, aku 10 kali ganda lagi sedih dari mu. Serius tak tipu. Syg mu Auw Auw ♥♥♥♥
 
Dan ... Thanxx Tini sbb bagi hadiah walaupun birthday aku esok. Haha. Mu awal sekali bagi hadiah. Thanksss Siah ♥ . Sebenarnya tak payah bagi pun takpa. Kih kih kih ~
 
Sekian utk harini. Assalamualaikum -- Jap2, sebelum tuu nenek nak bagi nasihat sekali lagi dekat kwn2 nenek yg tgh sedih2 mcm takdi tuu, jgn terlalu memikirkan sgt hal takdi tuu. Aku taknak mu org sedih2 cam takdi. Aku tak tahan. Kalau ada apa-apa lagi yg nak luah, cerita lagi dekat aku and geng2 yg lain mcm takdi tuu k. Jgn simpan. Nanti stress -