Who Am I ?

My Followers :

Saturday, 27 October 2012

What Makes Me Lazy :P

 
 
- Nak belajar tapi tgk meja study bersepah-sepah gile dgn adanya benda yg tak sepatutnya ada kat situ . Terus hilang mood nak belajar .
 
- Nak buat homework tapi tak faham then kena cari org yg betul2 paham utk ajarkan .
 
- Nak ulang kaji tapi mengantuk .
 
Itulah alasan aku . Lulzzzzzz .. Ada jugak yg tak masuk akal . Dah nama pun ALASAN ! :)
 
 

Friday, 26 October 2012

Friday, 19 October 2012

Hepi Old Day XD

 
 
Happy Sweet 17 birthdayy Kakk !
 
Sedap cake red velvet yg mak buat ke mu tuu ! Aku pulakk yg lebih2 makan kek mu . Hehehe ~ Manyakk sori maaa ^^ Eh2 , Hope mu happy laa dgn surprise Abg Luqman dgn Kak Ain takdi .
 
And ... Gud Luck for ur SPM ! Fighting2 ~~ Lepas mu SPM , boley lah kita layan cd Korea puas2 . Aku tau mu tak sabar nk tgk Lee Min Ho . Tapi horr ahh , sabaq je lah nohh .
 

 < I love U Bedahh ^_^ >

 

Monday, 15 October 2012

Seminarr ??

 
Kdg2 , tak semua benda kita boleh luahkan dekat manusia . Walaupun manusia tuu lah yg paling kita percayakan . Ok , cukuplah dgn muqadimmah yg takde kaitan pon dgn post yg aku nk tulis ni . Muehehe . Emm , harini hari ape ? ISNIN ? Ya , pandai ~ Ahaaa , arini kelas aku PJ . And cg kata harini nk pergi daki Bkt . Mak Dayang Tapi .........
 
Tapi tiba2 ada annoucement yg menggemparkan jiwa dan raga budak kelas aku . Dia kata seminar start pukul 8.30 . Aicehh , semalam kata 9.15 . Sabar je laa . Again , aktiviti mendaki bukit tahun ni ditunda lagi . Sob sob :'(
 
Harini kat sekolah ada seminar je seharian . Duduk kat dewan makan asrama yg besar lagi sejuk tuu . LOL ! Entah laa , aku tak tauu nk ckp ape . Kalau aku cakap mmg tak boleh belajar langsung , tipu lah . Sebab ada laa SIKIT2 yg masuk dlm otak aku ni .
 
Eh2 , semalam aku pergi buat perangai tgh2 malam buta . Ada ke patut aku pergi makan nasik pukul 12 tgh malam tepat2 . Mula2 aku buat nota sikit kat meja makan . Aku pun TERpandang lauk-pauk yg masih banyak bawah tudung salji . Aku pandang nasik . Nasik pandang aku . Kami saling bertentangan mata dlm tempoh yg agak lama . Eh2 , sori sorii ~ Ahaha . Aku pun tanya mak aku , " Aci dop kalu adik nok makan nasik sekarang ? " . Mak aku kata " Ikut laah heh .." ~
 
Aku pun cincai je laa . Aku mmg lapar gila masa tuu . Makan je laa . Cakap pasal makan kan . Masa hari Sabtu yg lepas aku berpeluang utk makan Lasagna . Perghhh , takyah cakap banyak laaa . Mmg superb . Aku nk try search recipe dia . Nk suruh mak aku buat . Ye laa , kalau aku yg buat kan , jadik benda lain pulakk :3
 
 
K ah . Sekian , Assalamualaikum . Dop jawab dosa ~~
 
P/S : Aku wakk sumbat pakai tudung pengawas takdii . Ahakks , jgn jeles :P * bajet ade org jeles *
 
 

Thursday, 11 October 2012

Sudah Berlalu ...

 
 
Hai :) .. Benda yg aku nak cerita ni sebenarnya berlaku pada hari Sabtu yg lepas . Ahaaa , ini cerita sudah banyak lama maaa . Tapi apakan daya , harini baru aku dpt date dgn komputer lama2 . Ehem , seperti yg dah diketahui ataupun belum diketahui oleh mu org , hari Sabtu lepas terjadinya satu ribut yg AGAK dasyat dekat Kemaman ni .
 
Sebenarnya , bukannya 1 Kemaman yg kena , ada sesetengah tempat je yg kena . Dan ... Dekat area rumah aku ni laa ribut ni maii . Masa tuu kan hari Sabtu , aku baru balik kelas KMT . Dlm pukul 2 tuu hujan lebat gila2 . Siap ada guruh and petir lagi . Masa tuu kat luar mmg dah gelap gila . Aku pon baring2 ayam je laa atas sofa . Habis tuu dah takde apa nk buat , nk tgk TV pun tak boleh sbb petir . * Aku takott petir wei *
 
Lepas tuu tiba2 aku dengar kecoh2 suara mak aku and kakak aku . Aku pon bangun laa nk tgk benda yg terjadi . Rupa-rupanya mak aku nk keluar utk ambik kasut sekolah aku and adik beradik tapi kakak aku tak bagi sbb angin mmg kuat gila masa tuu . Aku pun jenguk laa kat pintu . Perghh ,  mmg betul ! Angin kuat gila masa tuu sampai pokok bunga raya kat rumah aku tertunduk mcm tgk ' rukuk ' . Seram aku tgk .
 
Last2 mak aku keluar jugak utk selamatkan kasut sekolah aku & adik beradik aku supaya tak basah . Maklumlah , esok dah sekolah wei . Seriously TERHARU . Thanks Mum ♥ Selepas beberapa minit atau jam * aku sendiri x ingat * , keadaan pun dah reda balik . Kitaorg pun keluar laa tgk keadaan rumah kat luar . Dekat bhgn porch tuu x payah ckp laa , bersepah-sepah dgn daun2 yg diterbangkan dr pokok . Pastuu , mak aku kata yg ' antena ' tv rumah aku yg lama patah .
 
Tak lama lepas tuu , ayah aku pon balik dari kerja . Kitaorg semua pon dgn bersemangatnya cerita kat ayah aku ttg ape yg berlaku . Ayah aku kate kat tempat ayah aku kerja * Binjai * , takde pape pon . See ? Aku dah kate .. Tak semua tempat yg kena . Lepas ayah aku habis makan , kitaorg pon pergi ronda2 1 taman naik kereta . Banyak laa jugak rumah2 yg rosak kesan dr ribut tuu . Ada yg atap tercabut , pokok tumbang dan sewaktu dgnnya .
 
Alhamdulillah rumah aku takde pape . Dlm pukul 6 petang tuu , 1 taman kat rumah aku blackout . Err , tudung sekolah aku tak bergosok lagi . Aku ingat ke blackout dlm beberapa jam je . Rupa-rupanya makan masa 1 hari lebih . Keesokan harinya , kitaorg ber-candle light breakfast . Haaaa , aku ada , kau ada ? Ahaha . Lepas tuu aku pergi sekolah dgn tudung tak bergosoknya . Kakak aku lagi bagus , dia langsung tak sempat gosok baju and tudung sekolah dia . Last2 dia pakai baju PJ dgn tudung pengawas . LOL !
 
Aku punya malu kat sekolah tuu tak payah cakap laa . Semua pandang aku semacam je . Time aku pakai tudung comei2 bergosok taknak pulak pandang aku mcm tuu . Ahaha . Joke ~  Last2 aku bertekad , aku nk gosok tudung aku dgt bilik jahitan sejurus selepas perhimpunan pagi tuu . Aku dgn Tini pun mengatur strategi masuk bilik tuu tanpa pengetahuan sape2 . Aku dah cari Cg. Z***** utk dptkan permission dia tapi aku tak jumpa dia . Aku pun pergi je laa wak sedapp guna seterika dlm bilik tuu . Ngeh3 ..
 
Sekian laa utk post yg terbengkalai buat sekian lamanya ni .. Sori sbb post ni agak panjang dan dpt membuat mata anda terseksa utk membacanya . I'm soriiiiiii XD

Saturday, 6 October 2012

Saturday Morning ..

 
 
Hey evellibadiss ! Hehe .. Gambar kat atas tuu dah cukup utk jadik bahan bukti yg aku agak ' melayan ' korean drama sekarang ni . Muehehe . sebenarnya takde laa parah sgt . Aku tgk pun sbb cite tuu sweet dan sbb ada lee min ho !!
 
Hmm , ok2 ! Sambung cerita aku yg sebenar . Pagi takdi cg KMT aku ade buat kelas . Bukan belajar , tapi buat kerja kayu . Err , mmg takde chance laa aku nk 'qadar' tidur aku . Dop aci weii , org lain sedap2 tidur kat rumah , aku and yg lain berhempas pulas buat kerja kayu . Takpe lah , asalkan kerja aku tuu sempat jugak siap harini . :) Alhamdulillah ..
 
Emmmmmm , percayakah mu org kalau aku kata aku menangis masa tgk BOF ! Teeheee , aku tewas dgn cite tuu . Sedih nyahh . Masa part ****************************** ! Tetttt . Takleh bagitau . Secret garden ~~~ Aku rasa ada persamaan SIKIT dgn apa yg pernah aku lalui . Hurmmm :'(
 
K lah .. Assalamualaikum (^_^)
 
P/S : Angin & petir kuat gila takdi . Aku baru nk TERlelap atas sofa , last2 terjaga balik . Seram weii >_<
 
 
 
 
 

Thursday, 4 October 2012

Banyak Sori Maaa ..

 
 
Heyy ! Sori lama tak update blog ni . Bukan setakat berhabuk , dah bersarang pun blog aku nih . Nak kata aku sibuk , takde laa sibuk sgt . Nk kata aku free , takde laa free sgt . Aku malas sebenarnya ! Ngeh ngeh ngeh ~
 
Nanti kalau aku rajin , InsyaAllah aku update lagii . Tgh layan Boys Over Flower skarang ni . Muahaha XD ! Aku mmg ketinggalan zaman .. V_V