Who Am I ?

My Followers :

Saturday, 29 December 2012

Cuciiii ~

 
Salam . Harini aku and family check out dari opis ayah aku . Lolololol ~ Kami baru start bersih rumah kami harini . Meh sini aku nak tunjuk kat hampa keadaan rumah kami masa kami mula2 masok * tiba2 jadi org utaraqqqqq * ..
 
Basikal adik aku jadi EMAS ! Ahahaha ~~~
 

Bau dia toksah cakap laaa @_@
 
Mari kita renungkan bersama . Haha :D
 
Dan berita paling best ialah ................. Buku teks aku semuanya lencun ! Aduihhh , Aku ingat air naik takat buku lali je . Last2 , hambikkk kau , tahap peha . Aku dah buang jemur buku2 tuu . Kering dah pon takdi . Alhamdulillah lah cuaca harini panas . Boleh laa mak aku jemur baju and aku pulak jemur ikan kering buku . Haha . Walaupun buku aku tuu dah kering , tapi bau dia .............. Perghhh , bau telor ~ Mahu pengsan 2 bulan aku hidunya .
 
Kesimpulannya , aku mmg NAK tukar semua buku teks aku tahun depan . Dop sanggup wei nok study ngan buku bau gituu . Lemah iman . Ngeh2 .
 
Lastly , terima kasih byk2 pada SEMUA yg byk tolong kami kemas rumah takdi . Allah S.W.T je yg mampu membalas jasa mereka . TERIMAS KASIS =)
 
P/S : Perasaan ITU semakin membuak-buak . Ya Allah ....
 
 

Thursday, 27 December 2012

Alkisah Banjir 2012 .


Salam ... Sori sbb lama tak dpt nak update blog . Terlampau sibuk dgn dunia seorang pelajar yg bakal berperang taon depan . Aiceceh .. Hmm ... Seperti yg diketahui umum * skema gila * , banjir yg agak besar telah melanda Kemaman . Banyak tempat yg kena . Mai sini aku nak cite pengalaman banjir aku . Suka suki ~ :D

Masa malam sebelum banjir tuu , aku , kakak and ayah aku pergi latihan silat . Balik dlm kul 11 lebih gituu . Masa otw balik tuu , tgk air longkang deras gila and dah mcm nak naik . Mmg nampak laa tanda2 nak banjir tuu . Malam tuu , mak suruh tidur awal . Nak bangun awal esok takut2 banjir . Tapi aku adik-beradik ni degil jugak . Sanggup berjaga sampai kul 1 lebih nak tgk running man . Muahahahahha ..


Dlm nak dekat kul 2 tuu , baru laa semua masuk tidoq . Pastuu , dlm kul 4 tuu adik aku kejut aku . Aku pon bangun laa dgn malasnya . Zzzzzzzzzzzzzzzzz ! Masa bangun tuu , mmg dah kendengaran akan kekecohan di BBBM . Bunyi motor , basikal , kereta , kapal terbang .. Eh2 ! Masa tuu semua duk tgk + main air . Riuh gila . Aku ngan family pulak angkat laa perabot sikit2 . Nak selamatkan dari banjir laa katakan . 

Dlm kul 6.40 pagi tuu kitaorang semua dah keluar dari rumah sbb air dah nak masuk rumah . Kitaorang pon naik laa jip ayah aku pi cari makan kan Binjai . Lepas tuu check in kat opis ayah aku . Ngeh2 . Kitaorg menginap kat opis ayah aku je satu family . Sekolah dah penoh sangat ..

Emm .... Ada masa tuu kan , ayah aku pegi balik rumah sorang2 sbb nak tutup suis peti . Adik2 aku yg lain nak ikut tapi ayah aku tak kasik . Air makin naik masa tuu . Ayah aku pon pegi laa sorang2 . Kitaorg semua tunggu je kat SMKBM . Bila ayah aku balik je , terus kitaorg tanya camna rumah . Dan ............ Tgk je laa gambar kat bawah ni : :'(



Pokok pon nampak separuh je haa .

Dengdengdeng ~ Ayah aku yg snap . Keretanyaaaaaaa ~~~

Ayah aku ckp , kedalaman air dlm rumah aku paras pinggang ayah aku masa tuu . Perghh ... Kalau air naik lagi tuu tak tau laa . Habis ah buku teks aku . 

****************************************************************

Tutup cite sal banjir jap . Meh sini aku nak habaq . Aku dah dpt surat tawaran masuk asrama utk taon depan . Err , hepi ada , takut ada , sedih ada dan mcm2 lagi laa . Daftar asrama 31 aribulan . Brg2 asrama pon tak beli lagi . 

Ntah laa .. Aku rasa x ready lagi . Dlm keadaan camni . Aku harap sekolah bagi cuti seminggu . Ahaha . Nak laa jugak tg mak aku mop rumah .. Kihkih ~~

Ok laa . Setakat ni dulu . Aku update pon dekat ofis ayah aku ni . Keje aku kat sini cumalah date dgn laptop puas2 . Dop sedor2 lagi nak PMR :3


Saturday, 15 December 2012

BRAVOOO ~

 
Sibuk gile kott ! Hehe :D ~ Tak kesampaian lagi nak update post pjg2 . K salam ..