Who Am I ?

My Followers :

Thursday, 20 June 2013

New Experience ^_^

 
Haiii ~~ Harini skolah aku sambut Hari Sukan yg ke ......?! Aku masok 800 meter , 100 meter and lompat jauh JE !!! Ahahaha ... Gurau jeee ~~ Aku punya practice utk lompat jauh pon batal . Errr , 'SADIS' :"(
 
Act , aku and geng2 aku jadik pembantu utk org2 yg injured harini memandangkan kami ahli St. John yg sgt bertanggungjawab .. Wekk :p ~ Aku sendiri blurr mula2 . Aku cuma prepare and tau mcm mana nk urus org pengsan dan sayangnyeeeeeeeeeee ............. takdop org pengsan takdi . Ahaaaa ~~
 
Ramai yg injured kat bahagian ibu jari kaki takdi . Almaklum-lah , harini semua acara running running ! Ade yg berlubang ibu jari , masuk batu and mcm2 .. Errr , seram weih !! First2 aku takot SIKIT nk tgk beraneka jenis luka kat kaki org2 yg injured tuu tapi dah ramai sgt yg injured aku pon dah terbiasa nengoknye .
 
Aku and geng2 aku yg lain amatlahh kekosongan pd saat2 awal kami bertugas . Dop tau nok wak nape2 . Hahaha . Buat2 reti je . Setakat cuci2 luka dgn air , detol and bubuh ubat tuu boley laa tapi kalu suruh buad keluar batu ke ape dlm kaki tuu sorii ah . Mmg fail . Takpe2 , kekgi aku cuba menimba ilmu sikit pasal bab2 tuu .
 
Emm , tuu je ah utk harini and maybe utk bulan ni . Ahaha . Papepon , aku rase cam best je rawat2 org ni . And aku rase berminat nk belajar lagi pasal cara2 merawat ni . Hehe .... Peacee v<^_^>v
 
P/S :: Kakkk , We are officially missing u here ... :"(
 
 
 

Sunday, 9 June 2013

Tuesday, 4 June 2013

Dear Makk ^^

 
Mum .....,
 
 
AND ..
 
 
Saranghae OMMMA !!!!! ^_^
 
p/s : Short post ... Curi2 bukak blog mase tgh study sejarah . Haha :D

Thursday, 16 May 2013

Menghitung Hari PMR .

 
Haiiii :) ... Kesorian kelamaan ketidakan keupdatean .. Ngeh ngeh ... First of all .....
 
HEPI BEFDAY MISS SRK !!!!
 
Act , befday dia semalam sebenarnya tapi apakan daya , semalam aku takde masa nk berduet dgn internet . Psstttt Auni , ada jumpa sesuatu dop dlm beg awok ??? Haha ...
 
Emm , aku skrg tgh exam pertengahan tahon . Ambik kau , dah setengah tahun kot . Debar weiii ... Aku kena start jadi ular ulat buku dah skrg . Jgn buat2 terkejut ahh kalu nampak aku bace buku kat bustop skoloh kekgi . Ahaaaa :D
 
 
Emmm , Minho !! Ape citerrr ?????????? Ahaa , ski dop pasal . K ahh .. Sekian ^_^
 
 

Sunday, 14 April 2013

KEBAIKAN Coca Cola !


 
Assalamualaikum ... Hurrmm .. Aku ade benda sikit nk share ni . Ahaaa , sape suke minum air coke kat sini .. ? Anda dijemput utk bace post ini sampai habis k . Aku ?? Errr ,, coke ? Aku x paham ape yg sedap sgt dgn air tuu .. Menyakitkan tekak ade laa . Seriously , air sejuk peti kat rumah aku sedap lagi kot . 

Ok dah ... Kang dah pjg aku beleber . Ok2 , point aku kat bwh ni sebenarnya :

KEBAIKAN Coca Cola ~~

1) Menghancurkan tulang dlm masa 2 hari . Hambikk kau ~~

2) Mencuci tandas anda dlm masa hanya 1 jam . Try ahh .. Haha :P

3) Menghilangkan kesan karat dr bumper kereta jenis chrome .

4) Menghilangkan kesan corrosion/ hakisan pd skru/nat/bateri kereta .

5) Melonggarkan skru yg berkarat .

6) Menghilangkan kesan minyak/lekit dr pakaian .

7) Membersihkan minyak kereta yg berdebu .

8) Meleburkan sebatang paku dlm masa 4 hari .
 
9) Pengedar minuman coke menggunakannya utk mencuci bhgn enjin lori mereka sejak 20 ++ thn lalu . * Diorang sendiri tau bahayanya coke ni *

10) Di India , para peladangnya menggunakan Coke sbg semburan utk membunuh serangga perosak dlm ladang kapas/cili mereka .

So .... Amacam ??? Nk minum lagi ke air coke tuu ? Humm , aku yakin korang dah boley pikir sendiri . Renung2 kan lah .........

 P/S : Aku suka dgn kata2 penceramah yg dtg kat skolah aku haritu : 

Buat apa kalau ramai manusia suka kat kita tapi ALLAH S.W.T benci kat kita ???????


Wednesday, 10 April 2013

Oh Adikk .....

 
 
Assalamualaikum . Hai .. Mesti korang rindu aku kan . Hahaha . Sebulan KOT x update blog Hehe , sorii . Aku kan jadik businesswoman taon ni . Wekk :P
 
Emm , ape kes dgn tajok tuu ? Act , aku rindu adik aku sebenarnye . Adik aku yg glamour dgn namenya ALANG tuu . Die pegi khemah dekat Cheneh . Ni 1st time dia pegi khemah . Mak aku mmg explain hampir 99.9999999999999999999 % kat die ttg cara nak urus kat sini . Lihatlah , besarnya kasih syg seorang ibu . :)
 
Papepon , Alang ,, take care ! Dop sabor nok tunggu awk balek and cerita pengalaman awk kat sane . Cepat balik , rindu nok gadoh ni !! Haha ....



Friday, 22 February 2013

Kebaikan Mandi Sebelum Subuh ~

 
1. Kulit lebih lembut dan halus .

Pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilang
kan kesejukan . Selepas ini , jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata , mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata . Begitu juga dengan kuku , ia akan menjadi lebih sihat , kuat dan tidak mudah retak . Kulit pula menjadi lebih lembut dan halus .
2. Melancarkan peredaran darah .
Jjika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga . Malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih .

3. Meningkatkan kesuburan .

Kesihatan tubuh badan manusia akan mendapat reaksi yang positif apabila anda mandi pada waktu pagi . ia dapat meningkatkan hormon testosteron pada lelaki dan hormon estrogen untuk wanita .
4. Mengurangkan risiko darah tinggi .

Untuk anda yang memiliki penyakit darah tinggi , mungkin ini merupakan salah satu cara untuk anda mengurangkan penyakit anda . Insya ALLAH , dengan izin ALLAH , jika ia diamalkan selalu , penyakit anda akan pulih .

5. Mengurangkan tekanan serta tenang .

Air yang sejuk akan melancarkan kembali peredaran darah setelah lama berbaring . Buat anda yang mengalami depresi , inilah cara yang terbaik utk anda menghilangkannya . Oleh itu , ubahlah tabiat kpd mandi pagi sebelum subuh .

6. Meningkatkan sel darah putih .

Mandi dengan air sejuk , ia akan meningkatkan sel darah putih di dalam tubuh badan . Apabila sel darah putih banyak , maka daya tahan penyakit dan tubuh badan boleh melawan virus . Oleh itu , anda tidak mudah untuk dijangkiti dengan sebarang penyakit .
 
P/S : Ahaaa , kopimilo je info kat atas tuu . Hehe :) ... Jadik lepas ni rajin2 laa bangun awal nk mandi sblm subuh . Aku hari skolah je kot mandi sblm Subuh . Ahakss ~~

Sunday, 10 February 2013

Mimpi Je Pon :P

 
Salam :) .. Semalam aku mimpi aku kena culik dgn dia ni haaa :
 
 
Haha . Tapi boley pulak aku sembang2 and gelak2 dgn dia masa aku kena culik tuu . Ahakss . Tak sangka org Korea pandai ckp melayu :3  ~~~~

Friday, 8 February 2013

Kekekeke ~

 
Hurm .. Harini aku nak cerita pasal benda yg kdg2 terjadi kat kita . Ataupun mungkin muorg x pernah alami lagi . Tapi aku dah . Ok ! Meh sini nak citerr ~
 
Haritu adik aku , Ecah , dia nak ambik kicap nk letak kat dia punya nasik . Dia pon pegi laa bukak peti . Paapppp ... Tiba2 dengar suara dia gelak2 mcm kena histeria . Laaak , ape kes ?? Hahaha . Rupa rupanya dia salah tuang air sejuk peti dlm nasik dia . Hahaha . Ntah camna boleh salah sampai mcm tuu .
 
Aku pon pernah jugak . Mcm2 laa jugak . Nak tambah air sejuk dlm cawan , tapi slh pergi letak kicap . LOL ! Ok , tuu baru pasal makanan . Ade 1 citer agi yg agak memalukan . Mase tuu aku pegi Kedai Cik Senah *bukan nama sebenar* . Mak aku suruh beli brg dapur sikit . Mak aku siap bagi list lagi tulis satu2 brg yg nak dibeli . Al maklumlah , anaknya yg sorang ni seorang yg sungguh kuat ingatannya . Uhukk2 ..
 
Siap pilih2 barang , aku pon pergi laa kaunter nk bayar . Masa tuu kakak aku ade jugak . Tapi aku yg pegi bayar . Dia tunggu je laa dekat2 dgn kaunter tuu . Bila time mak cik tuu tgh kira2 brg aku tuu . Ntah apa yg aku pikir masa tuu aku pon x ingat . Yg pasti ingatan aku melayang jauh . Mungkin dah sampai dpn rumah Lee Min Ho kat Korea . Hehe :3
 
Siap makcik tuu kira , dia pon beritahu aku harga brg2 tuu . Aku yg tgh angau takdi ni celup poket aku pastuu terus hulur kat makcik tuu . Kalau tak silap aku masa tuu mak aku bagi duit besar sekeping so tak payah nak kira2 dah . Bagi je duit , pastuu ambik baki .  Masa aku hulur duit tuu , aku pandang muka makcik tuu . Makcik tuu pon pandang muka jugak .
 
15 minit berlalu .. Makcik tuu masih memandang aku tak berkelip . Terlalu comelkah aku pada hari tuu ?? Teettttt .. Tipuu ! Tak sampai 10 minit pon ok . Dlm 10 saat je makcik tuu pandang aku . Aku pon pandang makcik tuu jugak . Mane aci kalu dia sorang tatap aku dgn pandangan tajam die tuu .
 
Tiba2 kakak aku pun jerit , ' Oii dik ! Tuu bukan duit ' , lebih krg gituu ah ayat dia . Aku pon tgk  laa tgn aku . Ya Rabbi ! Rupa rupanya yg aku duk hulur tuu bukannya duit , tapi list brg2 yg mak aku suruh beli . Malu weii ! Dah laa ramai org tgh beratur nk bayar masa tuu . Aku pon cpt2  ambik duit yg ASLI punya dlm poket aku  , pastuu bayar .
 
Malu weii . Patotlah makcik tuu pandang aku semacam je . Boleh pulak dia mintak duit , aku pulak hulur sehelai kertas je tanpa serba salah . Ahakkss !
 
 
Moral of the story : Jgn berangan suka2 hati je tanpa mengira tempat . Nanti jadi mcm aku kan . :D

Thursday, 31 January 2013

IMissYou ~

 
 
Assalamualaikum . Waaaaa , lama gilaak tak hupdate .  Rindu , rindu , rindu ~~~ Ahaakkk . Tajuk tuu takde kaitan pon . Mungkin effect ketagih cerita I Miss You kot . Aku suke Yoo Seung Ho !!
 
 
Haha . Ok dah .. Berbalik kpd point aku yg sebenarnya . Aku baru je abis TOV harini . Perghhh , soalan dia . Mahu menitis-nitis peluh aku tatkala sdg menjwb paper2 tuu . Ntah laaa camna result nanti . Doa je laa byk2 ..
 
Emm , ape lagi ea ? Aku ni mmg mcm ni . Masa tgh buat kerja lain , mesti terfikir mcm2 benda nk update dkt blog ni , tapi bila ade chance lepak dpn kom ni , habis semua idea tuu ghaib . Aneh tapi benar !
 
Hurmm . K ahh ............... Aku sudah ke'blurr'an nii .. Sori ^_^
 
P/S : I LOVE THEM ALL ! aKU NAK DIORANG TAUUUUUU !

Wednesday, 23 January 2013

Kring Kring ~~

 
 
 
Terharu gile bila ada org yg tak sanggup tgk kita menangis pastuu dia akan tenangkan kita seboleh bolehnya . Thanks Kawan ! Ku doakan dirimu bahagia dunia akhirat . Amin ......