Who Am I ?

My Followers :

Sunday, 14 April 2013

KEBAIKAN Coca Cola !


 
Assalamualaikum ... Hurrmm .. Aku ade benda sikit nk share ni . Ahaaa , sape suke minum air coke kat sini .. ? Anda dijemput utk bace post ini sampai habis k . Aku ?? Errr ,, coke ? Aku x paham ape yg sedap sgt dgn air tuu .. Menyakitkan tekak ade laa . Seriously , air sejuk peti kat rumah aku sedap lagi kot . 

Ok dah ... Kang dah pjg aku beleber . Ok2 , point aku kat bwh ni sebenarnya :

KEBAIKAN Coca Cola ~~

1) Menghancurkan tulang dlm masa 2 hari . Hambikk kau ~~

2) Mencuci tandas anda dlm masa hanya 1 jam . Try ahh .. Haha :P

3) Menghilangkan kesan karat dr bumper kereta jenis chrome .

4) Menghilangkan kesan corrosion/ hakisan pd skru/nat/bateri kereta .

5) Melonggarkan skru yg berkarat .

6) Menghilangkan kesan minyak/lekit dr pakaian .

7) Membersihkan minyak kereta yg berdebu .

8) Meleburkan sebatang paku dlm masa 4 hari .
 
9) Pengedar minuman coke menggunakannya utk mencuci bhgn enjin lori mereka sejak 20 ++ thn lalu . * Diorang sendiri tau bahayanya coke ni *

10) Di India , para peladangnya menggunakan Coke sbg semburan utk membunuh serangga perosak dlm ladang kapas/cili mereka .

So .... Amacam ??? Nk minum lagi ke air coke tuu ? Humm , aku yakin korang dah boley pikir sendiri . Renung2 kan lah .........

 P/S : Aku suka dgn kata2 penceramah yg dtg kat skolah aku haritu : 

Buat apa kalau ramai manusia suka kat kita tapi ALLAH S.W.T benci kat kita ???????


Wednesday, 10 April 2013

Oh Adikk .....

 
 
Assalamualaikum . Hai .. Mesti korang rindu aku kan . Hahaha . Sebulan KOT x update blog Hehe , sorii . Aku kan jadik businesswoman taon ni . Wekk :P
 
Emm , ape kes dgn tajok tuu ? Act , aku rindu adik aku sebenarnye . Adik aku yg glamour dgn namenya ALANG tuu . Die pegi khemah dekat Cheneh . Ni 1st time dia pegi khemah . Mak aku mmg explain hampir 99.9999999999999999999 % kat die ttg cara nak urus kat sini . Lihatlah , besarnya kasih syg seorang ibu . :)
 
Papepon , Alang ,, take care ! Dop sabor nok tunggu awk balek and cerita pengalaman awk kat sane . Cepat balik , rindu nok gadoh ni !! Haha ....