Who Am I ?

My Followers :

Tuesday, 23 December 2014

Super Insults


#Just copy paste !

A letter from a teacher to a parent :

Dear parent , Kamal doesn't smell nice in class . Please try to bathe him .

Parent's answer :

Dear teacher , Kamal is not a rose . Dont smell him . Teach him ...

Mother to Son : Who is Kim Taehyung ?
Son : Dont know .
Mother : Sometimes give attention to ur study also .
Son : Do u know Aunty Mary ?
Mother : Dont know .
Son : Sometimes give attention to Dad also .

A cute excuse XD :

Teacher : Why are u late ?
Student : Mom & Dad were fighting .
Teacher : So what makes u late if they were fighting ?
Student : One shoe was in Mom's hand & one in Dad's .



Wife : I hate that beggar .
Husband : Why ?
Wife : Rascal , yesterday I gave him food . Today he gave me a book ' How To Cook ' !



Monday, 22 December 2014

1 Litre Of Tears :'(


Yeaaayyh . Arini i nak buat ulasan pasai drama jepun , 1 Litre Of Tears . Drama ni act dah lame ditayangkan tapi  aku baru tgk taon ni . Huwaa huwaa huwaaa ><


Drama ni diambik dr pengalaman betul seorang budak jepun yg namenye Aya (gegirl ok) . Aya ni kene penyakit Spinocerebellar Degeneration mase die umor 15 taon . Aya ni ade tulis diari yg bertajok 1 Litre Of Tears ttg ape yg berlaku kat die dari satu masa ke satu masa sampai laa die dah x boleh nak pegang pen . Diari tuu jual laku gilo kat Jepun . Then , org ambik kisah die based on that diary utk buat drama . 

What is Spinocerebellar Degeneration ?

 A  rare disease where the cerebellum of the brain gradually deteriorates to the point where the victim cannot walk, speak, write, or eat. A cruel disease, as it does not affect the mind.

Treatment ??

There is no known cure for spinocerebellar ataxia, which is considered to be a progressive and irreversible disease, although not all types cause equally severe disability. In general, treatments are directed towards alleviating symptoms, not the disease itself .

Allahuakbar . In sya Allah one day the cure  will be found . For other diseases too . Lets keep praying .

Symptoms ???

 Poor coordination of hands, speech, and eye movements .
~ Unsteady and clumsy motion of the body due to a failure of the fine coordination of muscle movements, along with other symptoms.
 May progressively lose physical control.

' A body that I cannot control well is my greatest obstacle now. - Aya Kito - '

Baru tgk 1 episode , aku daa nangis . Aku rase semue episode aku nangis kot . Ngee ~ Nak2 kalu part Aya dgn family die . Sedih wehhh .


Pastuuu bile habis setiap satu episode drama tuu die akan tunjuk gambaq Aya Kito yg sebenar and 'quotes-quotes' yg ditulis oleh Aya . My favourite is ....................

What's wrong with falling down when you can always stand up ! 

Okei ler . I dah malas dah ni . Hehe . Sori kalu ulasan aku ni langsong x best + boley buat korang tidoq . Mintak maaf banyak2 :'(

Last but not the least , kite semue sepatut patutnye bersyukur sgt2 sbb diberikan tubuh badan yg sihat olehNya . Walaupon kadang2 demam , selsema , batuk + lain2 , tuuuuuu SEMUA ujian utk kite . 


Act , sihat pon ujian tau . Nk tgk kite ni buat ke x suruhan DIA ? Tinggal x benda yg DIA x suka ? Bersyukur x sbb masih lagi diberi peluang utk bertaubat ? Dan macam2 lagi . Allahuakabar . 











Tuesday, 9 December 2014

OPEN UR HEART !











Kalu kite nk ubah org yg kite syg , ubah laa diri kite dulu ! Hidayah tuuu milik Allah S.W.T . In sya Allah .. - Ust. Abdullah Khairi 







Thursday, 20 November 2014

UBAN ?

Today .. I am a bit rajin to make a research about the tittle . Hihi . 

SEBAB UBAN TUMBUH PD USIA MUDA :

1. Kelainan pada kelenjar tiroid .
2. Kurang vitamin .
3. Keturunan .
4. Kurang sebum .
5. Rokok & Alkohol .

I think ......................... Aku ni krg vitamin kot sbb aku dah ade 2 uban setakat ni . HAHAHAHA ! Ommaaaaaa , nk mkn vitamin B-Complex !!!! Kiki ~

P/S : I think everyone should try listenind to BTS new song : Can you turn off your phone .
Try read the english lyric for the song and surely u can relate !

SADIS !



A M A L I ~

 Assalamualaikum evelibody !!!!! Alhamdulillah .... Periksa amali dah habis pon . Nervous laa jugak nk buat amali sbb baru first time . Best sebenarnye buat amali ni sbb boley syok + ambik feeling jadi saintis . LOL . 

Experiment semuenye best2 tapi bagi aku yg plg syok -------> KIMIA ! I dunno why . Haha . Baru tau macam mane bau 'pungent smell' . Selama ni belajaq je . Alhamdulillah ... Sepanjang 3 hari duk buat experiment tuu , takde perkare2 yg x diingini berlaku .

Dannnnnnn ... Mase experiment utk physics tuu kannnnn ... Aku ... First time ..... Dpt pengalaman utk bukak bunsen burner dgn sendirinye . HAHAHA !! Selama ni aku x pernah try & hingin pon nk bukak bunsen burner sbb takot . Lulssss . Silakan lah utk gelak sepuas puasnyeee ^^

Ok ler .... Tuu je kot . Anyeong ~~ 

P/S : Aku tgh layan drama BIG skarang ( ketinggalan ? i know ) I dunno to choose between Yunjae or Gyeonjung !! Omooooo ><

Warm hearted Yunjae .

Dorky Gyeonjung !

Ummm .. Maybe I can just give Yunjae to Gil Daram and makes Gyeonjung mine ! Lol ~ Joking only laaa ..

Saturday, 15 November 2014

Ke Cameron Ke Kita ?


Assalamualaikum ~  Hemm . This is actually a throwback . 25-27 Oct yg lps (* in sya Allah betoi kot tarikh ni *) aku & family pegi SEOUL Cameron . Mase tuu cuti Deepavali . Kiteorg duk kat situ 3 hari 2 mlm . Alhamdulillah .. We all had a great time there !


The closer you get to ALLAH , the closer you are to each other <3 







Friday, 14 November 2014

FREEDOM ?




Assalamualaikum !! Alhamdulillah .... Dpt jugak chance nk update blog setelah beberape taon x update * k tipu * . Aku dah habis final exam mase hari rabu lepas . Act , tinggal perikse amali je pulak minggu depan T_T  ..

Hemmm .. Final Exam kali ni penoh dgn drama + air mata !! I dunno why everyone become so sensitive this time . Especially during BIOLOGY & ADDMATHS paper . It was really difficult like cbdfhcbfrjvrmrnvbjrvb !!!! My chingu , Bedah (bukan name sebenar) had shed 1 litre of tears after both of the papers . I was so shocked & had no idea how to 'pujuk' her and i ended up laughing at her . * ikr , I'm such a bad friend * Bianne Chingu yaaa :'(



Ok . Selesai dah sesi oh my english . Huwaaa2 .. Tapiiiiiiiiiii .... Aku x nangis pulak lepas exam tuu sbb aku nangis mase TGH exam . Aku cume rase menyesal gile je sbb x bace elok2 >_< . 


Btw , sori for that photo spamming .. Ihikk . 

 



Thursday, 11 September 2014

Cause I'm HAPPY ~


Anyeong chingu yaa !! Alhamdulillah ..... Esk dah start cuti skolah .. Emm , cuti seminggu ni maybe aku and family pergi Incheon je kot . LOL ! 

HAHA ^^

Ok laa .. Hepi Holiday Everyone !!!!!! Assalamualaikum ..

Thursday, 4 September 2014

I N S P I R I T ~


Assalamualaikum .. (Ntah ade org ke x yg still bace blog ni T_T) 

Act .. Benda ni dah lame aku nk post tapi x kesampaian sbb laptop asyik jatuh sakit je . Oke2i , flashback semule mende yg berlaku mase 7 Ogos yg lps . Mase tuu dlm kol 10.15 KOT , kelas kiteorg tgh enjoy belajo mathmode with our BELOVED TEACHER , Cg Salasiah.. 

TIBA2 !!!!!!!

Jeng jeng jeng ..... Bekas anak murid cg dtg nk jumpe cg math kiteorg yg mane merupakan cg mathmode diorang jugak dulu *ayat keling+tamil* Cg pon keluor laa utk jumpe diorg yg ade kat luar kelas kiteorg . Pastuu cg pon jemput diorang masuk kls kiteorg utk kasi talk sikit kat kiteorg ni . Al maklumlah .. tahon dpn dah nk ke medan peperangan SPM >_<

Alhamdulillah ... Byk yg diorang share pengalaman diorang belajar dkt u and pengalaman belajaq luar negara . Yg pakai tdg merah (Ireland) , baju kotak2 (Russia) , baju kelabu ( UIA Gombak ) and yg baju biru gelap (Scotland) . Daebakk ahh !!!!!!!

Kiteorg pon diberi peluang emas+silver+crystal utk tanye diorang ttg pape je . Tapi mostly soalan tuu pasal pelajaran and pengalaman diorang laa ..

Okei laa . Tuu je aku nk cite . Syukran jazillah kpd senpai/sunbae-nim sbb sudi luangkan mase ngan kiteorg mase hari tuu .. :D

P/S : Dop sabor nak jumpe ayah aku T_T .... Appa , we all miss u very very very very very very very much !!!!!!!!!!!!!!!!!!




Thursday, 22 May 2014

Short But Precious ~



Hai readers !!!! Ni post pertama aku utk taon ni .. Muahaha .. Lame jugak aku merajuk dgn blog ni ... >_<

Emm ... Harituuuuu * aku dah lupe bile * , aku and family pegi KT atau name femesnye K. Terengganu . Lewls . Emm , Kitorg pergi sane 2 hari 1 mlm je pon .. Tapi byk gile tmpat kiteorg pergi dlm 2 hari tuu ...

Gambar kat atas tuu mase dkt Pantai Batu Burok yg xde laa buruk mane ponn .. Emmm , what a lame joke ! Seriously , i really miss those moment !!! Spending time together with beloved one and doing new things in our life together-gether .. * Broken english alert ! *

I think thats all what I wanna wrote .. My ' beleber ' skills had gone .. I cant write a long post like I did in the previous post anymore T_T ...